Go Down

Topic: DigitalAnalogConverter DAC0 stoppt working correctly (Read 347 times) previous topic - next topic


Oct 11, 2013, 11:13 pm Last Edit: Oct 11, 2013, 11:31 pm by Munkisun Reason: 1
Hello, I testet the DAC0 and DAC1 on my DUE on the oscilloscope. Suddanly DAC0 stopped to work correctly. I changed Cables and tried both channels on the oscilloscope. For sure I also changed the variables in the code vor DAC0 and 1. =>
DAC0 still gives out a strange distorted weak Sinus.  There are no other electronics between the arduino and the Oszi. Here is the  the code i used. IN THE BEGINNING IT WORKED FINE...both signals were the same . I didnt do any changings =>Suddanly .

the code: but there is no problem with the code :-( look at the oszi picture OPEN IT!!! :-(

any ideas what happened?
Code: [Select]

int led = 31;

int sineX[] = {2048,2305,2557,2802,3034,3251,3449,3625,3777,3901,3995,4059,4092,4092,4060,3996,3902,3778,3628,3452,3254,3037,2805,2560,2308,2051,1795,1542,1297,1065,847,649,473,321,197,102,37,4,4,35,99,193,316,466,642,839,1056,1288,1533,1785,2041};
int sineY[] = {2048,2305,2557,2802,3034,3251,3449,3625,3777,3901,3995,4059,4092,4092,4060,3996,3902,3778,3628,3452,3254,3037,2805,2560,2308,2051,1795,1542,1297,1065,847,649,473,321,197,102,37,4,4,35,99,193,316,466,642,839,1056,1288,1533,1785,2041};
// the setup routine runs once when you press reset:
void setup() {                
 // initialize the digital pin as an output.
 pinMode(led, OUTPUT);  
 pinMode(DAC0, OUTPUT);
 pinMode(DAC1, OUTPUT);  

// the loop routine runs over and over again forever:
void loop() {
 for(int i = 0; i<50;i++){
     if(sineX[i]>4095||sineY[i]>4095) {
        digitalWrite(led, LOW);
   analogWrite(DAC0, sineX[i]);
   analogWrite(DAC1, sineY[i]);

Go Up

Please enter a valid email to subscribe

Confirm your email address

We need to confirm your email address.
To complete the subscription, please click the link in the email we just sent you.

Thank you for subscribing!

via Egeo 16
Torino, 10131