Go Down

Topic: Problem uploading code to Arduino Lilypad (Read 206 times) previous topic - next topic

IsabelleRaja

Oct 12, 2013, 11:52 pm Last Edit: Oct 12, 2013, 11:55 pm by IsabelleRaja Reason: 1
Hi, I am having trouble uploading my program to the Lilypad Arduino board that uses the ATmega328 chip. This is the error I get:

avrdude: Version 5.11, compiled on Sep  2 2011 at 19:38:36
        Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/
        Copyright (c) 2007-2009 Joerg Wunsch

        System wide configuration file is "C:\Program Files (x86)\Arduino/hardware/tools/avr/etc/avrdude.conf"

        Using Port                    : COM3
        Using Programmer              : arduino
        Overriding Baud Rate          : 57600
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Recv:
avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00

avrdude done.  Thank you.

So far, I have tried the following:

1. Changed the micro USB cable
2. Tried on a different computer (Windows 7 and Windows 8)
3. Tried uploading using Arduino 1.5.4 and Modkit (I get "Error Programming after the Tx light blinks 4 times)
4. Tried with two different Lilypad Arduino boards (both brand new)
5. Tried pressing the reset button at various times.
6. Tried the loop back test (this works)
7.  Tried rolling back the driver to 2.08.24
8. Tried pressing Shift + upload. This is the error I get when I do that:

avrdude: Version 5.11, compiled on Sep  2 2011 at 19:38:36
        Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/
        Copyright (c) 2007-2009 Joerg Wunsch

        System wide configuration file is "C:\Program Files (x86)\Arduino/hardware/tools/avr/etc/avrdude.conf"

        Using Port                    : usb
        Using Programmer              : stk500v2
avrdude: usbdev_open(): did not find any USB device "usb"

I am at my wit's end and frustrated. This is my very first board and would appreciate any help I can get.  Thanks!

Go Up