Pages: [1]   Go Down
Author Topic: what about ClearType BUG !? Why is it not getting fixed?  (Read 2723 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 13
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I use latest Arduino IDE. What about ClearType BUG !? Why is it not getting fixed?

I'm using WinXP SP3, and using "standard" is not an option as it does not work for desktop, and some other windows UI components. You can't customize it either. Other JAVA software works fine so this is clearly Arduino IDE bug, an old bug.

Logged

Global Moderator
Boston area, metrowest
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 545
Posts: 27352
Author of "Arduino for Teens". Available for Design & Build services. Now with Unlimited Eagle board sizes!
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

What are you talking about? Clear Type bug?
Logged

Designing & building electrical circuits for over 25 years. Check out the ATMega1284P based Bobuino and other '328P & '1284P creations & offerings at  www.crossroadsfencing.com/BobuinoRev17.
Arduino for Teens available at Amazon.com.

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 13
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

What is cleartype: http://www.microsoft.com/typography/ClearTypeInfo.mspx

Why is better than standard antialiashing WinXP http://www.microsoft.com/typography/cleartype/tuner/step1.aspx
Win7 http://www.howtogeek.com/howto/28790/

And yes it works on CRT fine.
Logged

SF Bay Area (USA)
Offline Offline
Tesla Member
***
Karma: 135
Posts: 6782
Strongly opinionated, but not official!
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Ok, but what is the "bug" you speak of?  Simply that you think the IDE should use cleartype, but it doesn't?

(so: it's not getting fixed, because no one has reported a bug? 

There is https://github.com/arduino/Arduino/issues/154
and https://github.com/arduino/Arduino/issues/232 )
« Last Edit: December 08, 2013, 04:12:33 am by westfw » Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 13
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

The menus are all blank, the program is not usable with Creartype enable, and without I can't use my PC because of poor  readability of text. This is on both Arduino IDE versions.


* arduino_cleartype_bug.JPG (16.86 KB, 486x450 - viewed 37 times.)
Logged

SF Bay Area (USA)
Offline Offline
Tesla Member
***
Karma: 135
Posts: 6782
Strongly opinionated, but not official!
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Ah; more debugging will be necessary.  It works fine for me with cleartype enabled, on XP, W7, and 8.1, and it's not a problem that anyone else has reported, so it seems to be something particular to your system.  You mentioned that you've been trying to manually edit preferences and themes; does it work better if you clear out all those files and start with a fresh install of Arduino?
(some of the files you'll have to delete manually, I think.)

I don't think anyone will claim that the arduino font and color choices are the most wonderful of all possible, but it should be better than "completely blank" and "unreadable."
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 13
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
does it work better if you clear out all those files and start with a fresh install of Arduino?

No, it was like this from the start.

Quote
I don't think anyone will claim that the arduino font and color choices are the most wonderful of all possible, but it should be better than "completely blank" and "unreadable."

yes the menus are white, blank, empty.
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: