Go Down

Topic: Problem with UTFT Library and TFT_320QVT screen (using Arduino Due) (Read 691 times) previous topic - next topic


Hello, everyone!

My senior project team and I are working to display words on the TFT_320QVT screen, with the eventual goal of displaying waveforms.

For now, we're working with simple code to output words on our screen. Here it is:

#include <UTFT.h>

//Declare which fonts we will be using.
extern uint8_t BigFont[];
extern uint8_t SevenSegNumFont[];

UTFT myGLCD (ITDB32S,38,39,40,41); // Remember to change the model parameter to suit your display module!

void setup()
myGLCD.InitLCD(LANDSCAPE); //Landscape mode selected.

//Just in case, manually initialize the pins to be used.
pinMode(38, OUTPUT);
pinMode(39, OUTPUT);
pinMode(40, OUTPUT);
pinMode(41, OUTPUT);

//myGLCD.clrScr();//I'm not sure what this actually means.

void loop()
myGLCD.setBackColor(VGA_BLACK);//Set background color to Black.
myGLCD.setColor(VGA_WHITE);//Set the word colors to White.
myGLCD.print("Welcome to the Norfolk Heart Patient Simulator.", CENTER, 0);


We're beginners so please bear with us. The screen backlight is on, but whenever we upload the code it doesn't output the words onto the screen. Still, the code compiles without any errors.

Do you have any advice on how to make the words actually appear on the screen?



Thanks for the advice! We actually tried using the libraries offered on the provider website, but one of them didn't work because they sent us a different shield.

I'm going to try out your idea and see how it works.

Thanks again!

Go Up

Please enter a valid email to subscribe

Confirm your email address

We need to confirm your email address.
To complete the subscription, please click the link in the email we just sent you.

Thank you for subscribing!

via Egeo 16
Torino, 10131