Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Stuck on uploading...  (Read 785 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hello, I'm newbie here.

Months ago I used the Arduino Duemilanove with Atmega328P-PU, it was working perfectly.

Now it gets stuck on uploading.

I've formated my computer with Windows 7 recently, reinstalled arduino software and installed the FTDI drivers.
When I press the reset button, the L led flashes twice and when appears "uploading" on arduino software the L, TX and RX quickly flashes sometimes then stops on the TX light on, so I don't think is a bootload problem.

I tried the versions 1.0.5 and 1.5.5 in 2 different computers(both with Windows 7).

The program I'm testing is a very simple program:

Code:
void setup() {
  pinMode(13,OUTPUT);
}

void loop() {
  digitalWrite(13,HIGH);
  delay(250);
  digitalWrite(13,LOW);
  delay(250);
}

I'm a newbie on Arduino/eletronics, so I don't have a clue about what's going wrong...
Logged

Austin, TX
Offline Offline
Faraday Member
**
Karma: 71
Posts: 6146
Baldengineer
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Did you change the board selection in the IDE to Duemilanove?
Logged

Capacitor Expert By Day, Enginerd by night.  ||  Personal Blog: www.baldengineer.com  || Electronics Tutorials for Beginners:  www.addohms.com

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Thank you for your reply James.
I did it: it is on Arduino Duemilanove or diecemila, with ATmega328 but is not working.
My program compiles and freezes on uploading...
« Last Edit: January 26, 2014, 05:47:32 am by dalehand » Logged

Austin, TX
Offline Offline
Faraday Member
**
Karma: 71
Posts: 6146
Baldengineer
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

My program compiles and freezes on uploading...
It freezes or returns an error?
Logged

Capacitor Expert By Day, Enginerd by night.  ||  Personal Blog: www.baldengineer.com  || Electronics Tutorials for Beginners:  www.addohms.com

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Well, it keeps saying its uploading and dont show any errors. It stays uploading forever (I left it for 1h and it was still uploading). Only when I remove/reset the arduino it says:
avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Today it appeared one more message for the first time (but it happened only once):

avrdude: ser_send(): write error: sorry no info avail

 and this when i removed:

avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00

processing.app.debug.RunnerException
   at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.uploadUsingPreferences(SerialUploader.java:129)
   at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1672)
   at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1578)
   at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1550)
   at processing.app.Editor$DefaultExportHandler.run(Editor.java:2399)
   at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Caused by: processing.app.debug.RunnerException: Problema ao carregar para a placa. Veja http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload para sugestões.
   at cc.arduino.packages.Uploader.executeUploadCommand(Uploader.java:113)
   at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.uploadUsingPreferences(SerialUploader.java:127)
   ... 5 more
« Last Edit: January 26, 2014, 12:21:17 pm by dalehand » Logged

DELHI
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 7
Posts: 759
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

What kind of peripheral you have been connected   before you getting above error.
For me same issue being raised , this arises 2 reason
1) If the boot loader has been crashed
2)if fat32 driver stopped working. Check whether ur IC is heating up or not.
Logged

AMPS

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Thank you for replying AMPS.

I have no other peripheral conected on my notebook besides arduino. I don't feel anywhere heating on arduino while the eternal uploading...
Logged

DELHI
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 7
Posts: 759
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Have you tried uploading bootloader using avr programmer.
Logged

AMPS

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

No... Could you teach me how to do this, please?
Logged

DELHI
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 7
Posts: 759
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

No... Could you teach me how to do this, please?
It just simple

https://www.sparkfun.com/products/9825
and Burn boot loader .You will get boot loader updated succesfully

If didn't worked then replace atmega IC replace with new one and do above step. Which will work


* programmer.JPG (69.46 KB, 1366x768 - viewed 23 times.)
« Last Edit: January 27, 2014, 07:52:56 am by AMPS-N » Logged

AMPS

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Okay, I'll try. Just waiting the programmer arrive smiley
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Well, I had some problems bootloading the arduino

I'm using a Mega 2560 to bootload, using this tutorial:

 http://www.instructables.com/id/Burn-Arduino-Bootloader-with-Arduino-MEGA/?lang=pt

But I'm receiving this message:

avrdude: stk500_program_enable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x50
avrdude: initialization failed, rc=-1
         Double check connections and try again, or use -F to override
         this check.
avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x51
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: