Pages: [1]   Go Down
Author Topic: connecting 5v 1ch relay module to pin 3  (Read 1411 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 21
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

hi everyone,
i have a doubt to get clarified please help me.
iam trying to connect a 5v 1ch relay module to arduino uno digital pin 3, do i have to introduce any sort of resistance or other component between the 'pin3'  &  the module's 'signal in'  pin or directly.
regards,
adal.
Logged

Narvik, Norway
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 22
Posts: 965
electronics engineer, teacher.
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

What relay?
Picture/link/more info needed
Logged

Ny

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 21
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

hi,
its a 5v single channel relay module
the relay module which iam using is not optocoupled,
there are three inputs for this module
1. +5v dc, which i have connected to the uno's 5v
2. gnd, which i have connected to uno's gnd
3. line, which i have connected to uno's pin no 3.
i have uploaded the sketch and its working finely without any load connected to the relay,
 when i tried to connect a load (a 220 V AC Water solenoid valve) between the relay's NO contact, the 16 X 2 lcd display's 1st row displays various symbols.
if i disconnect the load and run the sketch, the lcd displays exactly what i have entered.

pls help me.
regards,
adal.
Logged

Scotland
Online Online
Edison Member
*
Karma: 24
Posts: 1204
Have you had your Arduino fix today?
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Add Capacitors to smooth out the interference & an 'Flyback' Diode (Search google for both) - it's interference from the relay or the load you are switching.
Logged

Drew.
http://www.uk-pcb.co.uk - My UK Based PCB Fab & Assembly Company
Design work undertaken
SMD & Thru-Hole assembly

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 21
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

hi,
even after connecting a decoupling capacitor and fly back diode, the problem not yet solved,
i have posted a new thread details my problem with the image, kindly help me
regards,
adal.
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: