Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Documentation Ethernet: Client class  (Read 4891 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 1
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I finally got the example web client and pachube streams working.
I had to poke around around for a couple of weeks to find someone that had come across the problem before. I was pretty sure that I had something not all together right.  I finally found a post (unfortunately I can't give proper props because I can't find it now) that indicated that I should add gateway and subnet to the  Ethernet.begin(mac, ip, gateway, subnet);
I added this to both sketches and they now work great.
Who updates the 'official' documenation and may consider updating the documentation?
This may have saved me a week.

It's all working fine now.
Logged

Forum Administrator
Cambridge, MA
Offline Offline
Faraday Member
*****
Karma: 11
Posts: 3538
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

The gateway and subnet parameters are documented in the reference: http://arduino.cc/en/Reference/EthernetBegin
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 14
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Im trying to write a sketch that will send a UDP packet off the arduino ethernet shield (arduino Mega 2560 and ethernetSD).

I'm not seeing any traffic. How do I tell that i am setting up my socket correctly? I am using ethernet.begin() , I am passing MAC,IP,gateway,Subnet parameters.

is that all I need to do to get a good socket?

Thank you!
« Last Edit: January 15, 2011, 02:54:28 pm by NRG_WILL » Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: