Go Down

Topic: Boarduino question (Read 910 times) previous topic - next topic

irethedo

I posted this on the boarduino forum but no answer yet...
--------------------------------------------------------------------------------

I just received a boarduino so I attempted to load some code using the arduino tools and I received the following upload error:

======================
problem uploading to board. See http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload for suggestions.

avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x51
======================

With the boarduino USB cable, I have to select Com7 (which is the only new com port that is displayed when I plug the boarduino in..)

I also have an arduino diecemela which I am able to upload this code to but this is using a regular USB cable and I select Com7...

Do I have something set up wrong or need to load some other driver?

any ideas of what i might try next?

Thanks

westfw

Do you have the board type for the boarduino identified as a diecimila in the "tools" menu?  I'm not sure, but I think it may need to be identified as "NG or older."

paulb

You will want to try this, if using a PC, if you haven't tried it already.

Device Manager -> Com Ports -> USB Serial Port -> Port Settings -> Advanced button -> Set RTS On Close

Paul

Go Up
 


Please enter a valid email to subscribe

Confirm your email address

We need to confirm your email address.
To complete the subscription, please click the link in the email we just sent you.

Thank you for subscribing!

Arduino
via Egeo 16
Torino, 10131
Italy