Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Cannot upload program to arduino  (Read 514 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 12
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

The arduino ide shows up this error:

avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00

The rx and tx lights don't blink on uno

Uploaded onto correct port (COM3)

Chose the right board (uno)

device manager says the uno is working fine (COM3)

I have win 8.1 , Arduino Uno, IDE: 1.0.5-r2

the cable works fine: tried it on printer.

Uno has no connections with anything except cable; used Blink program.

Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 5
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I use Win 8.1 and found that it would not work with that version, I am currently using Arduino 1.5.5-r2 (BETA) and it works fine. Hopefully this will help you solve your uploading issue.
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 1
Posts: 44
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hello, I am using Arduino Mega 2560. When I am trying to upload a sketch on it, TX starting flashing and it never finishes upload a sketch. The right board is selected and tight port. I plugged Arduino UNO board and successfully uploaded the same code.

 I don't have any error message appear until I press RST button (it's says timeout) and TX is continually flushing. I can't figure out what's a problem.

System: MAC OSX 10.4.11
               Arduino v.1.0.1           
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 1
Posts: 44
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I solved the problem by updating my MAC version to 10.6.8 and everything works fine. 
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: