Pages: [1]   Go Down
Author Topic: verbinden van draden.  (Read 1528 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Forum Moderator
Belgium
Offline Offline
Edison Member
*****
Karma: 68
Posts: 1917
Arduino rocks; but with my plugin it can fly rocking the world ;-)
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hallo
Ik ben bezig met een robot die niet meer op een breadbord staat maar gemaakt is met shields.
Nu steekt de electronica in een doos (waterdicht) en gaan de draden naar buiten. Omdat ik niet telkens weer sensoren wil los solderen wil ik die verbinden met "koppel stukjes"
Maar ik vind die zo moeilijk te vinden. Koppel stukjes om op een PCB te solderen zijn er genoeg maar ik heb draad-draad nodig.
Daarbij zou ik ook graag verschillende soorten willen (bv 6,8,10,12 pins) zodat ik er kan voor zorgen dat ik ze niet verkeerd verbind.
Het dichts bij zijnde wat ik vond is AMPHENOL MF42-HM-xx (M van Manneke) met AMPHENOL MF42-HF-xx (F van friendinneke) en xx het aantal pinnen.
Maar die zijn haast in de meeste maten niet meer(?) te krijgen. http://nl.farnell.com/amphenol/mf42-hm-06/plug-housing-6way/dp/1840026?Ntt=MF42-HM-06
Ik kan natuurlijk ook dit type luster klem gebruiken maar dat ziet er niet uit http://www.gotron.be/lusterklem-pvc-uit-2-delen-6mm-16a.html

Wat gebruiken jullie en waar kopen jullie die?

Met vriendelijke groet
Jantje
« Last Edit: June 02, 2014, 04:26:10 pm by Jantje » Logged

Do not PM me a question unless you are prepared to pay for consultancy.
Nederlandse sectie - http://arduino.cc/forum/index.php/board,77.0.html -

Heemskerk, Netherlands
Offline Offline
Sr. Member
****
Karma: 10
Posts: 365
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Molex SL serie: http://nl.mouser.com/ProductDetail/Molex/70107-0044/?qs=sGAEpiMZZMs%252bGHln7q6pm44kDepmYTI8GhTHzjTZQSg%3d
Logged

Forum Moderator
Belgium
Offline Offline
Edison Member
*****
Karma: 68
Posts: 1917
Arduino rocks; but with my plugin it can fly rocking the world ;-)
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

bedankt.
Ik heb ook de micro-fit van molex gevonden voor de zwaardere stromen.
Jantje
Logged

Do not PM me a question unless you are prepared to pay for consultancy.
Nederlandse sectie - http://arduino.cc/forum/index.php/board,77.0.html -

Holland,Sommelsdijk
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

ik heb een setje aangeschaft bij conrad,
ziet er voor het geld goed uit en leuk assortimentje

http://www.conrad.nl/ce/nl/product/393806/Conrad-MF-174S-Rastermaat-254-mm-1-set
Logged

Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 57
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Wat ik doe, is dergelijke 'zie foto' draadjes gebruiken. Ik kan dan mijn extra bordje in gelijk welke stand plaatsten.
Makkelijk te solderen, makkelijk de-solderen, minder gevoelig voor slachte contacten vochtigheid en dergelijke meer...
Logged

The Netherlands
Offline Offline
Edison Member
*
Karma: 49
Posts: 1619
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Die jumper wires worden massaal in China geproduceerd.
Iedere Arduino enthousiasteling heeft wel een setje daarvan liggen, om te gebruiken met zijn breadboard(s).
Ze zijn inderdaad erg handig daarvoor.
Maar helaas zijn ze ook niet heel erg betrouwbaar.
Ik heb inmiddels al 3 keer een setje besteld (want dit is iets waar je nauwelijks teveel van kan hebben).
Maar er zitten toch echt wel wat draden bij die gewoon niet goed zijn.
Ik vermoed dat de pennen aan de draden worden geklemd, maar dat kan dus ook fout gaan.
Daarom, als je op deze manier wil werken, zul je elke draad voor gebruik moeten controleren (diode test met de multimeter, en draden bewegen tijdens test).
Het zou kunnen zijn dat solderen van de pennen een eventueel slecht contact verhelpt, maar lastig is dat wel.

Buiten dat, denk ik niet dat dit is waar Jantje naar op zoek was.
Logged

Have a look at "blink without delay".
Did you connect the grounds ?
Je kunt hier ook in het Nederlands terecht: http://arduino.cc/forum/index.php/board,77.0.html

Heemskerk, Netherlands
Offline Offline
Sr. Member
****
Karma: 10
Posts: 365
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Je moet die draden nemen met DUPONT connectoren. Dat zijn die vierkante connectoren. Die ronde kun je beter gelijk in het ronde archief gooien....
Logged

Forum Moderator
Belgium
Offline Offline
Edison Member
*****
Karma: 68
Posts: 1917
Arduino rocks; but with my plugin it can fly rocking the world ;-)
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Buiten dat, denk ik niet dat dit is waar Jantje naar op zoek was.
inderdaad.
Ik heb ondertussen dankzij de hulp van nico een hele hoop connectoren gevonden.
Uiteindelijke bij tayda een hele hoop connectoren gekocht. https://www.taydaelectronics.com/catalogsearch/result/?q=Housing+Connector
Ik heb al een paar slechte contacten gehad (wel altijd goed gekregen) maar ik ben er nog niet uit of dat aan de gebruiker of de leverancier ligt  smiley-mr-green

Met vriendelijke groet
Jantje
Logged

Do not PM me a question unless you are prepared to pay for consultancy.
Nederlandse sectie - http://arduino.cc/forum/index.php/board,77.0.html -

Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 57
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
Ik heb al een paar slechte contacten gehad (wel altijd goed gekregen) maar ik ben er nog niet uit of dat aan de gebruiker of de leverancier ligt


Logged

The Netherlands
Offline Offline
Edison Member
*
Karma: 49
Posts: 1619
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Problem Exists... smiley-twist
Logged

Have a look at "blink without delay".
Did you connect the grounds ?
Je kunt hier ook in het Nederlands terecht: http://arduino.cc/forum/index.php/board,77.0.html

Heemskerk, Netherlands
Offline Offline
Sr. Member
****
Karma: 10
Posts: 365
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Buiten dat, denk ik niet dat dit is waar Jantje naar op zoek was.
inderdaad.
Ik heb ondertussen dankzij de hulp van nico een hele hoop connectoren gevonden.
Uiteindelijke bij tayda een hele hoop connectoren gekocht. https://www.taydaelectronics.com/catalogsearch/result/?q=Housing+Connector
Ik heb al een paar slechte contacten gehad (wel altijd goed gekregen) maar ik ben er nog niet uit of dat aan de gebruiker of de leverancier ligt  smiley-mr-green

Met vriendelijke groet
Jantje
Voor die prijs mogen er wel een paar rot zijn smiley.
Logged

Forum Moderator
Belgium
Offline Offline
Edison Member
*****
Karma: 68
Posts: 1917
Arduino rocks; but with my plugin it can fly rocking the world ;-)
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
Ik heb al een paar slechte contacten gehad (wel altijd goed gekregen) maar ik ben er nog niet uit of dat aan de gebruiker of de leverancier ligt



Dat is nou net wat ik aan zat te denken toen ik dat schreef.
Ik noem dat wel anders. Namelijk  een ID 100 T probleem.
Jantje
Logged

Do not PM me a question unless you are prepared to pay for consultancy.
Nederlandse sectie - http://arduino.cc/forum/index.php/board,77.0.html -

Pages: [1]   Go Up
Jump to: