Pages: [1]   Go Down
Author Topic: ArduinoBT uploading problem  (Read 836 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 5
Arduino reality
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi

I've just got a new ArduinoBT and having trouble uploading to it.
When powered on I can pair with it and the bluetooth over serial is installed and
its assigned comport 26. So that all seems fine.

I go into the IDE and select ArduinoBT as the board and comport 26 but when I try to upload i get


avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x51


I've also gone into the port settings and set the port to 115200 as well.

The arduino itself has the 3v3 light on and a LED on 13 that blinks fairly quick in what seems to be server short blips and then  very tiny pause and then more blips.

Am I doing something wrong or need to change the settings someway?

XP
Arduino - 0010 Alpha
ArduinoBT - BT V06
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 5
Arduino reality
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I've also tried lowering the com port number to no avail  :'(
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 5
Arduino reality
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Solved

I Press the reset button before pressing the upload to I/O board on the IDE. Now it works  smiley-wink
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 1
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Heh,
I've got exactly the same problem but when I press the reset button first the bluetooth either disconnects or it just comes up with the same error message!?
Any ideas?
Heeeellllleleleleleppppppp

Ryan :-?
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Same problem here - it seems the reset button causes the BT link the to disconnect at the point when the IDE wants to start uploading - bit controversial.

IDE then says: avrdude: ser_drain(): read error: The I/O operation has been aborted because of either a thread exit or an application request.

Solutions much appreciated!

I'm using toshiba bluetooth manager and am pretty sure that no management software/firewall is in the way.
Logged

0
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 0
Posts: 731
skcor oniudrA
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote

I'm using toshiba bluetooth manager and am pretty sure that no management software/firewall is in the way.

BT's don't work with Bluesoli, so maybe try without the toshiba BTM
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Thanks John

So what would you suggest me to use instead?

I.e. does windows have a built-in bluetooth manager?

Thanks!
Logged

Brasília, Brazil
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 54
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I'm experiencing a similar problem...
When I push the upload button the arduino environment (0010 version) simply stop answering, and after a long time it comes back to life (sometimes it just don't come back and I have to finish the task) with that not in synk message (not in the BT computer now... later I'll put the exact error)

Another thing I noticed is that when I click the upload button the bluetooth connection apeears to be unstable.

I'm not sure, but I think that the BT computer is also using the TOSHIBA BT manager... How can I pair the ARDUINOBT without using that manager?

Sorry for the incomplete information, but maybe someone have experienced a similar problem and could help me.

ARDUINOBT - V06
WINDOWS XP

ps.: Is it normal that the arduino environment stacks a little when entering the tools menu?
ps.2: I tried different reset times... smiley-cry
« Last Edit: February 29, 2008, 07:36:56 am by brenin » Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Brennan (& others)
I have asked the guys at Arduino to come up with a reasonable solution.
They are working on it - hopefully have a good result soon.
Logged

Brasília, Brazil
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 54
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hey surfbuddy, how do u connect your arduinoBT?
Logged

Brasília, Brazil
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 54
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Now I found out that when the program (I've tried ARDUINO 0010 and 0009) freezes it's because the program cannot find the arduino. (I tried uploading without pairing)

And when I pair it (I'm still pairing with the TOSHIBA BT manager, since I couldn't find another way), it comes with the following problem, which I guess it is TOSHIBA BT manager fault:

(Arduino 0010 and 0009)

Binary sketch size: 1108 bytes (of a 14336 byte maximum)


Error inside Serial.<init>()

gnu.io.PortInUseException: Unknown Application

      at gnu.io.CommPortIdentifier.open(CommPortIdentifier.java:354)

      at processing.app.Serial.<init>(Serial.java:127)

      at processing.app.Serial.<init>(Serial.java:72)

      at processing.app.Uploader.flushSerialBuffer(Uploader.java:67)

      at processing.app.AvrdudeUploader.uploadUsingPreferences(AvrdudeUploader.java:69)

      at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1699)

      at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1761)

      at processing.app.Editor$42.run(Editor.java:1955)

      at java.awt.event.InvocationEvent.dispatch(Unknown Source)

      at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source)

      at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForHierarchy(Unknown Source)

      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(Unknown Source)

      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)

      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)

      at java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)

java.lang.NullPointerException

      at processing.app.Serial.setDTR(Serial.java:480)

      at processing.app.Uploader.flushSerialBuffer(Uploader.java:76)

      at processing.app.AvrdudeUploader.uploadUsingPreferences(AvrdudeUploader.java:69)

      at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1699)

      at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1761)

      at processing.app.Editor$42.run(Editor.java:1955)

      at java.awt.event.InvocationEvent.dispatch(Unknown Source)

      at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source)

      at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForHierarchy(Unknown Source)

      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(Unknown Source)

      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)

      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)

      at java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)

It seens that the port is in use... (?????)

Windows XP SP2
BT658 - V06
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: