Go Down

Topic: need Help: Cannot upload code to Pro Mini board (Read 296 times) previous topic - next topic

Hobby_Elec

I think my Pro Mini board is broken now.

I have two laptops:

1) Window XP
2) Vista

My Arduino is:
Pro Mini (Atmega 168)
I use FTDI adaptor chip/board for usb-to-serial connection.


Pro mini (it is 168 version i think: atmega 168), used to work on another laptop with XP untill few days back.

But I wanted to switch to laptop 2) with Vista.

So I downloaded IDE to laptop with Vista.
But I cannot get it to work on this new laptop with Vista.

When  I try to upload sketch I get error:

avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_disable(): protocaol error, expect-0x14...

After this I tried several things:
confirm firewall is off
COM port is defined correctly
tried changing baude rate
tried latedt FTDI drivers

Then I went back to older laptop (on which it used to work until few days back). But i get same error on this laptop also !
So, now it does not work on XP or on Vista.
Both give same error as mentioned above.

So, I concluded the chip must be broken, right ?   :(






mellis


Hobby_Elec

You mean how is it connected with laptop ?

Well, I use a FTDI board that connects to Pro Mini. And the USB cable goes into FTDI board.

A sensor is connected to Pro Mini via analog input pins.
Pro mini gets power from USB.


Hobby_Elec

Also:

- Red led on the Pro Mini lights up (and stays on, i think)
- Green LED beside reset button lights up when reset is pressed
- Tx/Rx LED on FTDI board blinks on/off after I press 'upload' button in IDE.


Go Up