Pages: [1]   Go Down
Author Topic: My uno tx rx light will not blink!  (Read 2050 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I have an arduino uno and arduino duemilanove. My duemilanove is working fine, but my uno keeps giving me problem. Previously, it was working fine but on some occasion, when i try to upload a program, it will give an error msg that "the port is being used by other programs", when i did not open any other programs.

Just yesterday, I tried connecting my uno to the comp and there is no tx rx light! Anyone know what went wrong? How can I troubleshoot to know if i kill some chip or something?
Logged

Forum Administrator
Cambridge, MA
Offline Offline
Faraday Member
*****
Karma: 11
Posts: 3538
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

What operating system are you using?
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I am using windows xp
Logged

Seattle, WA USA
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 601
Posts: 48556
Seattle, WA USA
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
My uno tx rx light will not blink!
Maybe you are not intimidating enough. I'll bet Grumpy_Mike or Richard Crowley could get them to blink.
Logged

Western New York, USA
Offline Offline
Faraday Member
**
Karma: 32
Posts: 4260
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
Just yesterday, I tried connecting my uno to the comp and there is no tx rx light! Anyone know what went wrong? How can I troubleshoot to know if i kill some chip or something?
Did you remember to change the board type?

Don
Logged

Global Moderator
Boston area, metrowest
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 525
Posts: 26554
Author of "Arduino for Teens". Available for Design & Build services. Now with Unlimited Eagle board sizes!
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Paul, that was too funny!
Logged

Designing & building electrical circuits for over 25 years. Check out the ATMega1284P based Bobuino and other '328P & '1284P creations & offerings at  www.crossroadsfencing.com/BobuinoRev17.
Arduino for Teens available at Amazon.com.

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
Did you remember to change the board type?

I could not even select the port, as it could not be detected by my comp.
Logged

Manchester (England England)
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 604
Posts: 33432
Solder is electric glue
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

@Paul -  ;D

@zzz - It sounds like it was detecting it before but saying it was in use, now you say it is not even detecting it. It sounds like either the board or the drivers are screwed. I think XP requires drivers even with the UNO so you could try un installing them and then reinstalling them again.
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

@Grumpy_Mike:
Quote
It sounds like it was detecting it before but saying it was in use, now you say it is not even detecting it. It sounds like either the board or the drivers are screwed. I think XP requires drivers even with the UNO so you could try un installing them and then reinstalling them again.

Yup, u are right. It was detecting before but now it wont.
As my comp could not detect the port entirely, I could not uninstall it. I tried adding a new hardware and install the driver, but it does not work either. Not sure if it is the board problem, but the Power light is on, and the Led light will blink upon resetting though.
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: