Pages: [1]   Go Down
Author Topic: programming atmega168 boot with parallel prog ?  (Read 1148 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hello,  I built the parallel programmer and succesfully programmed the atmega8 bootloader with uisp.
I am now trying to program the atmega168 but keep getting a lot of flash errors.  

Any advice?

Chuck


uisp -dpart=ATmega168 -dprog=dapa -dlpt=0x378 --wr_lock=0xFF
Atmel AVR ATmega168 is found.
Writing lock bits ...
Reinitializing device
Atmel AVR ATmega168 is found.

Lock Bits set to 0xff

uisp -dpart=ATmega168 -dprog=dapa -dlpt=0x378 --wr_fuse_l=0xc7 --wr_fuse_h=0xdf --wr_fuse_e=0x08
Atmel AVR ATmega168 is found.

Fuse Low Byte set to 0xc7

Fuse High Byte set to 0xdf

Fuse Extended Byte set to 0x08

uisp -dpart=ATmega168 -dprog=dapa -dlpt=0x378 --erase --upload --verify if=bootloader_v5_6\ATMegaBOOT_168.hex

Uploading: flash
...
flash error at address 0x13fd: file=0x00, mem=0xff
flash error at address 0x13fe: file=0x0a, mem=0xff
flash error at address 0x13ff: file=0x00, mem=0xff
flash error at address 0x1400: file=0x09, mem=0xff
flash error at address 0x1401: file=0x00, mem=0xff
flash error at address 0x1402: file=0x09, mem=0xff
flash error at address 0x1403: file=0x00, mem=0xff
flash error at address 0x1404: file=0x52, mem=0xff
flash error at address 0x1405: file=0x3a, mem=0xff
flash error at address 0x1406: file=0x00, mem=0xff
flash error at address 0x1407: file=0x47, mem=0xff
flash error at address 0x1408: file=0x3a, mem=0xff
flash error at address 0x1409: file=0x00, mem=0xff
flash error at address 0x140a: file=0x42, mem=0xff
flash error at address 0x140b: file=0x3a, mem=0xff
flash error at address 0x140c: file=0x00, mem=0xff
flash error at address 0x140d: file=0x01, mem=0xff
flash error at address 0x140e: file=0x00, mem=0xff
flash error at address 0x140f: file=0x00, mem=0xff
flash error at address 0x1410: file=0x00, mem=0xff
flash error at address 0x1411: file=0x00, mem=0xff

uisp -dpart=ATmega168 -dprog=dapa -dlpt=0x378 --wr_lock=0xCF
Atmel AVR ATmega168 is found.
Writing lock bits ...
Reinitializing device


Atmel AVR ATmega168 is found.
Warning: lock bits write=0xCF read=0xFF

Lock Bits set to 0xcf
« Last Edit: October 24, 2006, 12:46:25 am by chucklarge » Logged

Hurley, NY
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 86
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

i had similar problems a few days ago with my custom parallel port gizmo.  double check the values of your resistors and the quality of your solders.  the fact that you don't have more errors means your thing is mostly working but you might have a short or something.

are you saying  - and this isn't clear - that this same parallel port thing you made was successful a programming an atmega8 but now fails with an atmega168?
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hey,
  I have actually been following your threads about programming the atmega168, they were very helpful.  I did program the atmega8 with the parallel programmer without any problems.   I will check my cable again, but went ahead and bought a serial programmer from sparkfun.

chuck
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: