Pages: [1]   Go Down
Author Topic: problems with Processing  (Read 412 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 28
architecture | media | computing
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi Guys,

I've just begun figuring out the best way to communicate between Processing and Ardunio ... basically I'd like to graph my incoming data from 5 thermistors ....

All the sample code I've tried has not worked .... what keeps happening is when the Processing sketch is initiated, my analog values become muddled in Arduino.

for instance .. a series of values with a carriage return would read
535
545
555
565
etc .... just fine in Arduino ...

when the Processing sketch is run to attempt to use this data something like this occurs ...

5
454
566544
5456
45
56654
etc ...

which causes the Processing script to simply not read anything coherent and not graph anything at all...

any ideas??
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 28
architecture | media | computing
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

some screen shots to explain what I mean ....



Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 38
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I have had this problem if I inadvertently also turned on the Arudino's IDE serial monitoring. You cannot have both the Arduino and Processing monitoring the same serial port.
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 28
architecture | media | computing
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

AH!!!  ... silly me .... I should have known   :-[

thanks!
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: