Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Help: serial portname  (Read 697 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 7
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset


Please help me, help me.  
 
I have an Diecimila Board- usb. I am using one pushbutton and I want to see the graphic in processing. I went to this site:  
http://webzone.k3.mah.se/projects/arduino-workshop/projects/arduino_meets_processing/instructions/pushbutton.html

and everything is working fine on my arduino board.  
In processing, I changed the portname to  
String portname = "/dev/tty.usbserial-A4001mmw";  
which is what i am using in arduino...  
 
but there is this error : gnu.io.PortInUseException: Unknown Application  
at gnu.io.CommPortIdentifier.open(CommPortIdentifier.java:  
354)            What is it? please help! ::
 :-[ :-[ :-[ :-[ :'(        
Thanks. Alisha
« Last Edit: November 03, 2007, 08:38:05 pm by Alisha » Logged

0
Offline Offline
Full Member
***
Karma: 0
Posts: 183
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

You can only open the port once. If you want to open it in processing, make sure the serial monitor is closed in the arduino IDE.
Logged

Forum Administrator
Cambridge, MA
Offline Offline
Faraday Member
*****
Karma: 9
Posts: 3538
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

You might also need to run the macosx_setup.command.  See the Processing serial library page for more troubleshooting suggestions: http://processing.org/reference/libraries/serial/
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 7
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Thanks a lot for your help!... Well, it's still not working at all... no idea why. The serial monitor in arduino was  closed.. Well, I will look at the Processing's link right now. Best-Alisha
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 7
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Thanks a Lot. smiley-grin

IT IS WORKING!  YOUPPI! the answer was on the processing's Link.
 the macosx_setup.command.


Many thanks.

Alisha 8-)
« Last Edit: November 06, 2007, 07:17:21 am by Alisha » Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: