Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Exporting on OSX  (Read 1468 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
0
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 58
I love YaBB 1G - SP1!
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi,
Just seeing if I'm doing something wrong, I've installed Arduino for the mac, I also had to install RXTX stuff to get it to boot up.

I then tried to export a simple test to the board (USB)but when i hit export it comes up with:

"Programmer is not responding."

Am i doing something wrong? I've also tried pressing the reset button before exporting (like wiring) but still doesn't work, should i be doing something else?

any help much appreciated

kind regards

boppyer:-)
Logged

Forum Administrator
MMX
Offline Offline
Edison Member
*****
Karma: 37
Posts: 1139
hallo kompis
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hej,

boppyer, have you selected the port properly in "Tools-->Serial Port" ?

/David
Logged

0
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 58
I love YaBB 1G - SP1!
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I'm using USB so have tried both:

/dev/tty.usbserial-1B1

and

/dev/cu.usbserial-1B1

:-(
Logged

Forum Administrator
Offline Offline
Newbie
*****
Karma: 3
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

The issue is quite simple and it's due to us not having released version 2 of the software yet smiley

When we manufactured the boards we also made the bootloader much better and fixed a few bugs.
We also decided to up the speed of the bootloader to 19200 bauds to speed up the download of the code.
This is supported by Arduino v2 which will be out over the weekend. this adds a lot of improvements
and bugfixes.

Sorry for not explaining this clearly on the website, I really thought the new version would be out
before people got the new boards.
Logged

0
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 58
I love YaBB 1G - SP1!
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

any news on the new softare? :-)
Logged

Forum Administrator
Cambridge, MA
Offline Offline
Faraday Member
*****
Karma: 9
Posts: 3538
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

It's up (for the Mac): http://download.berlios.de/arduino/arduino-0002.dmg
Logged

0
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 58
I love YaBB 1G - SP1!
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

nice one :-) many thanks for that :-)
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 6
I love YaBB 1G - SP1!
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hello

I am having the same problem as Boppyer with my usb board, running os X on my ibook.
I am using arduino 002 and I have tried the different port speeds 9600 and 19200
and outputs
/dev/tty.usbserial-3B1 /dev/cu.usbserial-3B1
but I always get the 'Programmer is not responding ' message when I try to export...

Any idea what I am doing wrong

Alain
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 6
I love YaBB 1G - SP1!
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

OK, never mind. I found it . I was just waiting for too long between restting and uploading...

Need to get a coffee   smiley-wink
Logged

Britanny
Offline Offline
Full Member
***
Karma: 0
Posts: 233
Mais vrai, j'ai trop pleuré, toute lune est atroce
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hello...

same prob with osx and arduino0002.
"programmer not respond"

I've tried with the 2 serial port tty and cc.
i've tried resetting and launch upload (shortly after resetting)
I've changed the speed baud...

I've tried with card N°484 and 485, usb card.

Any Idea ?

I'm on Powerbook 1.67 with 10.4.2...
using rigth usb on the powerbook

regards

eric
Logged

Britanny
Offline Offline
Full Member
***
Karma: 0
Posts: 233
Mais vrai, j'ai trop pleuré, toute lune est atroce
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

problem resolved smiley (thanks to gianluca from smartprojects.it)

the sv1 jumper was not at the rigth place.
have to be over the 2 pins near the usb...

now arduino upload the prog
Code:
Atmel AVR ATmega8 is found.
Uploading: flash
Firmware Version: 1.18
Firmware Version: 1.18


the ref pic for the sv1 jumper


regards
« Last Edit: November 15, 2005, 03:51:24 pm by mrbbp » Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: