Pages: [1]   Go Down
Author Topic: That pesky Error inside Serial.<init>() problem  (Read 1622 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi,
I'm new to the Arduino BT. Just broke open the box today and was having
a great time until I decided to add Serial.print() to my code. Since then
I'm getting....

Error inside Serial.<init>()
gnu.io.PortInUseException: Unknown Application
      at gnu.io.CommPortIdentifier.open(CommPortIdentifier.java:354)
      at processing.app.Serial.<init>(Serial.java:127)
      at processing.app.Serial.<init>(Serial.java:72)
      at processing.app.Uploader.uisp(Uploader.java:156)
      at processing.app.Uploader.uploadUsingPreferences(Uploader.java:78)
      at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1693)
      at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1755)
      at processing.app.Editor$40.run(Editor.java:1902)
      at java.awt.event.InvocationEvent.dispatch(InvocationEvent.java:209)
      at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(EventQueue.java:461)
      at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForHierarchy(EventDispatchThread.java:269)
      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(EventDispatchThread.java:190)
      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(EventDispatchThread.java:184)
      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(EventDispatchThread.java:176)
      at java.awt.EventDispatchThread.run(EventDispatchThread.java:110)
Error: Resource busy
 -> /dev/tty.ARDUINOBT-BluetoothSeri-1


I've already checked the troubleshooting guide. Under Arduino-0008 there's no
macosx-command to run. There's no /var/spool/uucp in /var/spool to delete.
I deleted the Arduino from the list of Bluetooth devices and nuked /dev/*ARDUIN*,
then added the Arduino again. I've tried various forms of acupressure and voodoo involving
the timing and duration of the Arduino's reset button, restarting the Mac, etc., etc.
I'm on OS X 10.4.10.

Ideas, anyone?

thanks,
Mark
Logged

Daniel
Guest
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

hi

what exactly did you add in the way of code? The errors you are having sound more like the port is busy.

D
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
hi

what exactly did you add in the way of code? The errors you are having sound more like the port is busy.

D

First, I made a copy of the AnalogInput example.
Then, I added Serial.print( val ) right after the first digitalWrite(ledPin, HIGH).
I was trying to get the MotorKnob example to work, and was verifying that
I could even get some analog input.

Yes, it looks to me like the port os busy. But I've rebooted both Mac and Arduino, and deleted
the /dev/tty.*ARD* goodie, and deleted the Arduino from the list of bluetooth devices.
Seems like either one of them should've let go of the port by now.

Mark
Logged

Forum Administrator
Offline Offline
Newbie
*****
Karma: 3
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Try to connect to the /dev/tty..... instead of the /dev/cu... on the bluetooth board seems to fix a lot of issues

Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
Try to connect to the /dev/tty..... instead of the /dev/cu... on the bluetooth board seems to fix a lot of issues


i tried both, no luck.
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
Quote
Try to connect to the /dev/tty..... instead of the /dev/cu... on the bluetooth board seems to fix a lot of issues


i tried both, no luck.


One more little detail... if I leave the Bluetooth Preferences window up I can see that
the Arduino never connects to the Mac. Unless I hold the reset button down for a few seconds.
Then when I try to upload it toggles between "Connected: Yes" and "Connected: No". Still
doesn't work, but maybe that's a clue?

Should I try resetting the Bluetooth module itself?

Has Arduino-0008 been tested against OS X 10.4.10?

Thanks much,
Mark
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
Quote
Try to connect to the /dev/tty..... instead of the /dev/cu... on the bluetooth board seems to fix a lot of issues


i tried both, no luck.

Ah ha! I swapped power supplies and now it seems to be working consistently.
The voltage from the supply reads a steady 5.0, so there must be some other
problem with it. Odd that it would work a few times then fail.

Sorry to take up your time.

onward,
Mark
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: