Go Down

Topic: ARDUINO BT serial communication problem (Read 447 times) previous topic - next topic

kk

Aug 22, 2007, 04:48 pm Last Edit: Aug 22, 2007, 08:52 pm by kk Reason: 1
BT problems!
Running OSX 10.4.8 and 009 IDE version,
power the board with 5,5 V (+/- 0.2 V),
using a Sharp IR range sensor on analog input 0.

I can easily pair the BT board and managed to read analog input data from the IDE serial monitor,
but ONLY IF I open the serial monitor RIGHT AFTER hardware resetting the board with the switch,
just as you do to upload code to the board.
If I power the board and try to open the serial monitor after, say, 5 seconds, I got the discouraging message:

Error inside Serial.<init>()
gnu.io.PortInUseException: Unknown Application
     at gnu.io.CommPortIdentifier.open(CommPortIdentifier.java:354)
etc...


I need to place 2 BT boards far away from the pc so I can't push the reset button on the boards
everytime I want to start the serial communication.
I don't think it's a power issue, coz once it's connected and going, it's stable for hours and hours
(tried to keep it working all night long and the board behaved perfectly).

Is there a known solution to this problem?
I've seen that the Diecimila board has a sort of automatic reset switch
and that maybe even the BT board can be modified, but I'm a bit afraid of frying everything!!!

Any help would be REALLY appreciated,
have bright days,
gio

chito

I have an issue similar to this and haven't gotten any answers back either

kk

It seems to be a problem related to the 009 IDE version,
this is what I was told,
try using the 007 or the new 0010,
unfortunately I'm not at home in these days so I can't check.
Will let you know as soon as I can try,
ciao
gio

Go Up