Go Down

Topic: Bluetooth upload problems (Read 507 times) previous topic - next topic

PigMundt

I am trying to get my new Arduino BT board up and running. I have a valid paired connection to the board and COM41 is my serial port for the connection. When I attempt to upload a program to the board I get a failure.

avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x51

I assume that I do not have a valid serial connection. Anybody know how to solve my problem?

lievenstandaert

I have the same problem.


I can get a sketch uploaded by pressing the reset-button after hitting 'upload' .
I thn still get a (different) error message, but the new sketch starts being executed.

did you find a better fix in the meantime?

Lieven

nomis

Hello !

There are a lot of threads discussing this problem on the forum.

You should pay attention when you want to upload to first compile your code and then upload (ctrl-r  & ctrl-u).
If you want to be more precise, you can also add the line 'upload.verbose=true' in your preference file. So you can see exactly what's happening.
I think I read that high ports sometimes do not work well ...

Anyway, just have a look on the FAQ of the forum, you'll find many answers to that problem !

Good luck !




Mike T

Hi,

I wrote a article about a auto-reset for the Arduino-BT, but I got no responses so far. Please have a look at here: http://www.arduino.cc/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1251415313.

Maybe I can make a shorter and easier to read description and supply a already compiled version of the patched avrdude...

 MikeT

Go Up