Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Stray ##  (Read 1289 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 19
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I'm getting the following error when compiling the sketch found here: http://www.arduino.cc/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1209736981

error: stray '##' in program In function 'void setup()':
 In function 'void loop()':
 In function 'void __vector_13()':
 In function 'long unsigned int buttoncode(byte)':
 In function 'void brand(byte)':
 In function 'uint8_t timer2top(unsigned int)':
 In function 'void setchannel(byte)':
Bad error line: -8

There don't appear to be any stray ## smiley Any ideas how to find the error?
Logged

Wuppertal/Germany
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 1
Posts: 895
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi,
Quote
I'm getting the following error when compiling the sketch found here: http://www.arduino.cc/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1209736981
the website is gone and so is the code.

Eberhard
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 19
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

It can also be found here: http://www.netstuff.org/olympus/arduino/firmware/
Logged

0
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 94
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Looks like the problem is the first line from the error:

Line 1 -##main.pde

Remove it and see if it then compiles
Logged

London
Offline Offline
Faraday Member
**
Karma: 8
Posts: 6240
Have fun!
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I expect the problem is in the .h file – make sure that every #define in the .h file is at the beginning of a new line. The file on the website may have lost some formatting
« Last Edit: September 28, 2009, 04:02:10 am by mem » Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 19
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I tried that earlier and it failed with a message about macros. I've just retried it and it failed at #include "irparams.h" so I commented this out and used the menu to include it.  The program compiles now.  

Thanks for your help.


p.s. I was using Arduino v-0012 when it failed earlier, but installed v-0017 this evening.
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: