Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Brand new Mega 328 doesn't work  (Read 485 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 1
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hello,

I finally received my two Arduino pro 328 boards that I had ordered from sparkfun.com. I installed the driver, connected one board to my PC, and followed the instructions to get the blink program running. It work just fine. Then, I unplugged the board and plugged in the other one. Did not work. I followed the instructions on the troubleshooting page to no avail. So, I followed the same start up procedure to test the board in my netbook. Still no luck. I unplugged the board from the netbook, and plugged in and reprogrammed the first board from the netbook too. No problem.

I am new to this system platform, so I will appreciate any suggestions. Could it be that the one board I am unable to program is faulty? Could it be a matter of it having the wrong bootloader? My PC runs Windows XP. I'm using the Arduino IDE downloaded from this website.

This is the output I get when I try to program the board:

avrdude: Version 5.4-arduino, compiled on Oct 11 2007 at 19:12:32
         Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean.

         System wide configuration file is "C:\Documents and Settings\X\Desktop\arduino-0017\hardware/tools/avr/etc/avrdude.conf"

         Using Port            : \\.\COM7
         Using Programmer      : stk500v1
         Overriding Baud Rate  : 57600
avrdude: ser_open(): setting dtr
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Recv:
avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
avrdude: Send: Q [51]   [20]
avrdude: Recv:
avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x51

avrdude done.  Thank you.



Thanks in advance
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: