Go Down

Topic: Problem in understanding the verbose output on Arduino Lilypad  (Read 6128 times) previous topic - next topic

riva1919

Dear all,
I am creating a dress using many Arduino LilyPad AtMega 328. I used a sketch a lot of times. Just one of this time on a Lilypad, Arduino compiling gives me back this problem:

Code: [Select]


Arduino: 1.6.7 (Mac OS X), Board: "LilyPad Arduino, ATmega328"

Sketch uses 3,190 bytes (10%) of program storage space. Maximum is 30,720 bytes.
Global variables use 220 bytes (10%) of dynamic memory, leaving 1,828 bytes for local variables. Maximum is 2,048 bytes.

avrdude: stk500_getparm(): (a) protocol error, expect=0x14, resp=0x41

avrdude: stk500_getparm(): (a) protocol error, expect=0x14, resp=0x81
avrdude: stk500_initialize(): (a) protocol error, expect=0x14, resp=0x20
avrdude: initialization failed, rc=-1
         Double check connections and try again, or use -F to override
         this check.

avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x41
Problem uploading to board.  See http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload for suggestions.

  This report would have more information with
  "Show verbose output during compilation"
  enabled in File > Preferences.



In the complicated configuration that give me problem I have leds on pin 0 and 19. Is it possibile that this is a fake problem due to the conductive thread that short circuit something on the FTDI converter?
Is there any chance to force the compiler to load the sketch?
In attachment the verbose output.
Thank you in advance.

Best wishes,
riva1919


Delta_G

Pin 0 is one of the serial pins.  Having things connected to pins 0 or 1 can often cause issues loading code onto the board.  Try disconnecting the led and see if you can load it then. 
If at first you don't succeed, up - home - sudo - enter.

Go Up