Pages: 1 2 [3]   Go Down
Author Topic: No ttyUSB0 in arduino IDE Ubuntu  (Read 8121 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 5
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I would agree with that statement, however considering the steps that I've already taken above to troubleshoot this issue, what else in addition to those could I take (besides reinstalling/downgrading) in order to troubleshoot and narrow down the source of the problem?  I wish I was seeing error messages, but I'm not...I think I'm going to attempt to write a sketch to the Arduino using RAD to see if it's truly an IDE or OS issue.  I'll let you guys know what happens.
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 1
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Try:

#modprobe ftdi_sio
(I also loaded the usbserial before, but I don't know if it is necessary)

see if "dmesg| grep ttyUSB0" returns anything... if it does, you are set.

I had the same problem and it worked for me. smiley
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 1
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

@xorcist, the problem was with the usb driver suspending in 2.6.37.  This has been fixed:

 bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=23012

Ubuntu will no doubt soon release a new kernel based on the in-development 2.6.37 which will contain this fix.  If you still have a maverick kernel installed (2.6.35) you can reboot into this to work around the issue for now.
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 5
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Right on, thanks!  I noticed this one as well:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/687685

It may be the same bug, I'd have to look a little deeper.  Thanks so much, looks like it was a kernel bug ;-)
Logged

Pages: 1 2 [3]   Go Up
Jump to: