Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Arduino Ide022 .pde file association bug.  (Read 2328 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hello,

Since I install Arduino 022  ide I'm unable to associate .pde files with Arduino IDE.  I tried to select "Automatically associate .pde files with Arduino" in preference menu but as soon I reopen the IDE it come back unselected. I try associate .pde extension to arduino.exe with
configuration panel....does not work. I tried removing IDE files and re-downloadind without correction for this bug.

I'm  running  Arduino 022 on Windows 7 family edition.
Not so harmfull but annoying, any help appreciated.

Thanks a lot.

Serge
Logged

Seattle, WA USA
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 611
Posts: 49092
Seattle, WA USA
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

It appears to be a "feature" on Win7. Stupid POS OS.

I created a shortcut on the desktop, and drag files to the shortcut to open the IDE and file.
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
Since I install Arduino 022  ide I'm unable to associate .pde files with Arduino IDE

I used Ide018 with Win7 before and this problem did not exist. My problem is only with file association (double clicking on .pde file). I start Ide with an icon include in the rapid start bar.

« Last Edit: January 16, 2011, 06:09:24 pm by dubser123 » Logged

Left Coast, CA (USA)
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 361
Posts: 17293
Measurement changes behavior
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
I created a shortcut on the desktop, and drag files to the shortcut to open the IDE and file.

Just tried that and it works. That in it's self is kind of a cool trick.  smiley-wink
« Last Edit: January 16, 2011, 07:18:40 pm by retrolefty » Logged

Colorado
Offline Offline
Full Member
***
Karma: 2
Posts: 220
Arduino 0022 and Ubuntu 11.10 64bit.
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I am not a window geek, but is arduino version 0018 still installed? uninstall and  try reassociating with the new arduino version.
« Last Edit: January 16, 2011, 08:53:41 pm by mrtaylor » Logged

North Yorkshire, UK
Offline Offline
Faraday Member
**
Karma: 104
Posts: 5531
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I also have this issue with 0021 and 0022.

Works fine on my laptop running the same OS.
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
I tried removing IDE files and re-downloadind without correction for this bug.
As I understand there is no install  for this software  ie: Arduino not listed in control panel installed software. So I do the equivalent of removing/reinstalling.
Logged

North Yorkshire, UK
Offline Offline
Faraday Member
**
Karma: 104
Posts: 5531
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
As I understand there is no install  for this software  ie: Arduino not listed in control panel installed software. So I do the equivalent of removing/reinstalling.
Yep - that is true.

Not sure how Windows handles associations for things that aren't installed - it never seemed to work quite right.

Mowcius
Logged

Rochester, NY
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 31
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I have this working fine on one computer, Windows 7 64bit where the associations have remained. On a separate computer, also Windows 7 but 32bit, the association was "lost" and has been unable to reset since. I can tell it to select the IDE but it will never actually open the file and never remains associated. On that computer I just open the IDE and open the file itself.
Logged

North Yorkshire, UK
Offline Offline
Faraday Member
**
Karma: 104
Posts: 5531
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
the association was "lost" and has been unable to reset since. I can tell it to select the IDE but it will never actually open the file and never remains associated. On that computer I just open the IDE and open the file itself.
Yep - that's what happened here too.
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: