Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 45   Go Down
Author Topic: Arduino on Xcode Project — Official Thread  (Read 133496 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
France
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 11
Posts: 637
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

What's the log navigator?

Please find the screen capture attached.

Sorry, but I can't provide support for Xcode.

I strongly recommend you to refer to the book Xcode 4 Unleashed by Fritz F. Anderson I purchased thanks to contributions.



* Capture d’écran 2013-04-08 à 14.04.19.png (244.15 KB, 1280x714 - viewed 18 times.)
« Last Edit: April 08, 2013, 07:08:41 am by avenue33 » Logged


New Jersey
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 2
Posts: 517
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

If I can get this working, I'll definitely get the book and learn xcode.  Arduinos are the only thing I program, so I don't want to invest time in learning xcode if I can't get this working.

Attached is a screenshot of the log and also I cut and pasted it into a text file.


* Screen Shot 2013-04-08 at 8.56.03 AM.png (156.37 KB, 1127x943 - viewed 18 times.)
* xcode build log.txt (135.86 KB - downloaded 12 times.)
Logged

France
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 11
Posts: 637
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

The build log you sent me is successful.

As detailed in §3.1. Automatic Procedure,
Quote
However, as the automatic procedure can only be launched once, they are detailed in the next section.

Please create a new project and send me the build log of the very first build.
Logged


New Jersey
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 2
Posts: 517
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Please create a new project and send me the build log of the very first build.

See attached


* Build Log test 7.JPG (91.01 KB, 1128x781 - viewed 14 times.)
* Xcode Log for test7.txt (121.69 KB - downloaded 13 times.)
Logged

France
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 11
Posts: 637
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

The light is green so compilation is successful.
Logged


New Jersey
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 2
Posts: 517
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

The light is green so compilation is successful.

I know, but EmbedXCode didn't do any of the stuff described in step 3.1.2.  The automatic procedure is supposed to prepare the project by adding setting the file type for .ino files to C++, setting click to error ,  adding core libraries etc.  It didn't do any of those things.
Logged

France
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 11
Posts: 637
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Ok. Create a new project and then go inside
Code:
folder_for_Xcode_projects/embed1/embed1/Utilities
and check if embedXcode_prepare is inside.

Once you have launched the first compilation, embedXcode_prepare is used and then deleted.


* Capture d’écran 2013-04-08 à 18.25.59.png (39.39 KB, 312x386 - viewed 15 times.)
Logged


New Jersey
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 2
Posts: 517
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Ok. Create a new project and then go inside
Code:
folder_for_Xcode_projects/embed1/embed1/Utilities
and check if embedXcode_prepare is inside.

Once you have launched the first compilation, embedXcode_prepare is used and then deleted.

I created Test8 and I do see embedXcode_prepare.  It's also in my previous project (test7), but it's colored red, maybe that means it's deleted.  Attached are screen shots for both.


* embedxcode test8.JPG (65.75 KB, 832x533 - viewed 15 times.)

* embedxcode test7.JPG (59.12 KB, 829x486 - viewed 17 times.)
Logged

France
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 11
Posts: 637
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

For test8, could you please launch Build and send me the history log.
Logged


New Jersey
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 2
Posts: 517
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

For test8, could you please launch Build and send me the history log.

see attached


* Screen Shot 2013-04-08 at 2.38.24 PM.png (122.69 KB, 835x846 - viewed 17 times.)
* embedxcode test8 log.txt (135.24 KB - downloaded 14 times.)
Logged

France
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 11
Posts: 637
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

At last, after 5 days of research and endless posts, the key element is

Code:
/bin/sh: line 1: 38998 Segmentation fault: 11  Utilities/embedXcode_prepare /Users/Scott/Documents/Arduino_OLD/Test8/Test8.xcodeproj

I guess this was caused by embedXcode_prepare running on OS X 10.7.

Now, I've compiled embedXcode_prepare specifically for OS X 10.7 and released a new version of embedXcode

embedXcode • Apr 08, 2013 release 38 • embedXcode_prepare for OS X 10.7

I tested it successfully on my OS X 10.8 Mac.

As always,
• Website: http://embedxcode.weebly.com
• Download: http://embedxcode.weebly.com/download
• User guide: http://embedxcode.weebly.com/tutorial
 
Enjoy smiley
Logged


New Jersey
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 2
Posts: 517
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

At last, after 5 days of research and endless posts, the key element is

Code:
/bin/sh: line 1: 38998 Segmentation fault: 11  Utilities/embedXcode_prepare /Users/Scott/Documents/Arduino_OLD/Test8/Test8.xcodeproj

I guess this was caused by embedXcode_prepare running on OS X 10.7.

Now, I've compiled embedXcode_prepare specifically for OS X 10.7 and released a new version of embedXcode

embedXcode • Apr 08, 2013 release 38 • embedXcode_prepare for OS X 10.7

I tested it successfully on my OS X 10.8 Mac.


It's working now, thanks for the update!!  Now I can get back to my original problem where the build is failing when I have user libraries installed.  I'm hoping #include "Arduino.h" fixes that issue.
Logged

New Jersey
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 2
Posts: 517
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Now that Xcode compiles without errors I've started adding my user libraries back to my \library folder.  Most of the libraries compile fine, but not all.  The first one I'm trying to tackle is DallasTemperature.h.  Arduino.h is already included, so that shouldn't be the problem.  The library works fine in Arduino IDE 1.0.4, I compiled a couple of the example sketches without errors in the Arduino IDE.

Attached are some of the errors and the library file. 


* Screen Shot 2013-04-08 at 10.47.12 PM.png (48.88 KB, 1118x121 - viewed 16 times.)

* Screen Shot 2013-04-08 at 10.46.08 PM.png (58.76 KB, 1138x150 - viewed 15 times.)

* Screen Shot 2013-04-08 at 10.45.31 PM.png (29.17 KB, 1129x72 - viewed 15 times.)
* DallasTemperature_372Beta.zip (22.87 KB - downloaded 7 times.)
Logged

New Jersey
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 2
Posts: 517
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Now that Xcode compiles without errors I've started adding my user libraries back to my \library folder.  Most of the libraries compile fine, but not all.  The first one I'm trying to tackle is DallasTemperature.h.  Arduino.h is already included, so that shouldn't be the problem.  The library works fine in Arduino IDE 1.0.4, I compiled a couple of the example sketches without errors in the Arduino IDE.

Until I can figure out why the DallasTemperature library won't compile on xcode I'm trying to exclude it, I added it the the makefile:
EXCLUDE_LIBS = Firmata WiFi Esplora OneWire DallasTemperature

But that didn't help, xcode still gives me the same errors when I run Build.   
Logged

New Jersey
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 2
Posts: 517
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I'm trying to follow step 3.2.2 (Declare Sources for Code Sense) in the manual, but the screenshots are really blurry and I can't figure out what to do.  I attached a screen shot of what I think is the target index and build phases pane.  But I don't see an add items button  There is an add Target, but that doesn't seem to be the same.  I Googled around for help, but didn't find anything.


* Screen Shot 2013-04-09 at 9.18.57 PM.png (17.06 KB, 177x306 - viewed 15 times.)
Logged

Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 45   Go Up
Jump to: