Pages: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 45   Go Down
Author Topic: Arduino on Xcode Project — Official Thread  (Read 139372 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
France
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 11
Posts: 641
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi!

Have you tried Repair permissions with the disk utility?
Logged


New Jersey
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 2
Posts: 518
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Have you tried Repair permissions with the disk utility?

Disk Utility only lists my local disks, not network drives.
Logged

New Jersey
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 2
Posts: 518
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Can you give me some information as to what embedxcode is doing regarding this error?
Code:
==== Build done ====
/bin/sh: Utilities/embedXcode_prepare: Permission denied
Showing first 200 notices only
Command /Applications/Xcode.app/Contents/Developer/usr/bin/make emitted errors but did not return a nonzero exit code to indicate failure
Maybe that can help me figure out why it won't run when creating a new project on my network drive.
Logged

France
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 11
Posts: 641
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

embedXcode only displays the error message provided by the system.

It seems the network connection prevents the utility from running successfully.

You can try to run embedxcode_prepare from the terminal window.
Logged


New Jersey
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 2
Posts: 518
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

You can try to run embedxcode_prepare from the terminal window.

How do I do that?
Logged

France
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 11
Posts: 641
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

You can try to run embedxcode_prepare from the terminal window.

How do I do that?

  • Create a new embedXcode project with Xcode, e.g. embed1
  • Close Xcode
  • Launch Terminal
  • Look for the full path of embedXcode_prepare at
Code:
/Users/home/Documents/Xcode/embed1/embed1/Utilities/embedXcode_prepare
  • Look for the full path of embed1.xcproject at
Code:
/Users/home/Documents/Xcode/embed1/embed1.xcodeproj
  • Type in Terminal the command
Code:
/Users/home/Documents/Xcode/embed1/embed1/Utilities/embedXcode_prepare /Users/home/Documents/Xcode/embed1/embed1.xcodeproj

    home is the folder with your name.
    Logged


    New Jersey
    Offline Offline
    God Member
    *****
    Karma: 2
    Posts: 518
    View Profile
     Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

    You can try to run embedxcode_prepare from the terminal window.

    How do I do that?

    • Create a new embedXcode project with Xcode, e.g. embed1
    • Close Xcode
    • Launch Terminal
    • Look for the full path of embedXcode_prepare at
    Code:
    /Users/home/Documents/Xcode/embed1/embed1/Utilities/embedXcode_prepare
    • Look for the full path of embed1.xcproject at
    Code:
    /Users/home/Documents/Xcode/embed1/embed1.xcodeproj
    • Type in Terminal the command
    Code:
    /Users/home/Documents/Xcode/embed1/embed1/Utilities/embedXcode_prepare /Users/home/Documents/Xcode/embed1/embed1.xcodeproj

      home is the folder with your name.

      I get permission denied:

      Code:
      mac_eth1:Utilities Scott$ /Volumes/srgshare/Arduino_Sketches/Test_webdav/Test_webdav/Utilities/embedXcode_prepare /Volumes/srgshare/Arduino_Sketches/Test_webdav/Test_webdav.xcodeproj
      -bash: /Volumes/srgshare/Arduino_Sketches/Test_webdav/Test_webdav/Utilities/embedXcode_prepare: Permission denied
      mac_eth1:Utilities Scott$
      Logged

      France
      Offline Offline
      God Member
      *****
      Karma: 11
      Posts: 641
      View Profile
      WWW
       Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

      Unfortunately, I'm afraid I won't be of much help on this OS X-related issue. File permissions are always tricky,me specially in shared volumes.

      You could try
      Code:
      sudo chmod -R 777 /Volumes/srgshare/Arduino_Sketches/Test_webdav
      Logged


      New Jersey
      Offline Offline
      God Member
      *****
      Karma: 2
      Posts: 518
      View Profile
       Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

      Unfortunately, I'm afraid I won't be of much help on this OS X-related issue. File permissions are always tricky,me specially in shared volumes.

      You could try
      Code:
      sudo chmod -R 777 /Volumes/srgshare/Arduino_Sketches/Test_webdav

      That didn't work.  I'm using jungledisk software to create the network drive.  I'll see if their tech support can help.
      Logged

      France
      Offline Offline
      God Member
      *****
      Karma: 11
      Posts: 641
      View Profile
      WWW
       Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

      Can you try on your Mac hard disk instead?
      Logged


      New Jersey
      Offline Offline
      God Member
      *****
      Karma: 2
      Posts: 518
      View Profile
       Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

      Can you try on your Mac hard disk instead?
      Running embedxcode from terminal works if the project is on my local hard drive.
      Logged

      New Jersey
      Offline Offline
      God Member
      *****
      Karma: 2
      Posts: 518
      View Profile
       Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

      I'm getting a couple errors after my first Build on a new project.  The build is successful, so I don't know if these errors are important are not.  They are:

      /bin/sh: /usr/local/bin/wget: No such file or directory

      Command /Applications/Xcode.app/Contents/Developer/usr/bin/make emitted errors but did not return a nonzero exit code to indicate failure

      See attached screenshots and log


      * Screen Shot 2013-04-19 at 7.43.18 AM.png (53.04 KB, 849x409 - viewed 8 times.)

      * Screen Shot 2013-04-19 at 7.42.56 AM.png (31.2 KB, 705x289 - viewed 8 times.)
      * xcode build log.txt (135.86 KB - downloaded 8 times.)
      Logged

      France
      Offline Offline
      God Member
      *****
      Karma: 11
      Posts: 641
      View Profile
      WWW
       Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

      I'm getting a couple errors after my first Build on a new project.  The build is successful, so I don't know if these errors are important are not.  They are:

      /bin/sh: /usr/local/bin/wget: No such file or directory

      Command /Applications/Xcode.app/Contents/Developer/usr/bin/make emitted errors but did not return a nonzero exit code to indicate failure

      No, it isn't a problem. embedXcode is just checking the release number.
      Logged


      New Jersey
      Offline Offline
      God Member
      *****
      Karma: 2
      Posts: 518
      View Profile
       Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

      I'm getting a couple errors after my first Build on a new project.  The build is successful, so I don't know if these errors are important are not.  They are:

      /bin/sh: /usr/local/bin/wget: No such file or directory

      Command /Applications/Xcode.app/Contents/Developer/usr/bin/make emitted errors but did not return a nonzero exit code to indicate failure

      No, it isn't a problem. embedXcode is just checking the release number.

      What's strange is I just ran Build on a project I created a couple days ago, I think it was with embedXcode Release 39, and I don't get those errors.  Any idea why?
      Logged

      France
      Offline Offline
      God Member
      *****
      Karma: 11
      Posts: 641
      View Profile
      WWW
       Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

      The new release of the template only applies for the new projects.

      You need to copy-paste the makefiles, About and Utilities folder from the template into your existing project.
      « Last Edit: May 10, 2013, 11:25:46 am by avenue33 » Logged


      Pages: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 45   Go Up
      Jump to: