Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Vista, Arduino Uno problems.  (Read 538 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi,  I'm newbie,

I've looked for a thread on this, failed to see one.  My Uno, when plugged into the USB cable, shows up under 'Other devices' in Device Manager and not under 'Ports (COM & LPT)' as expected under the 'Getting Started w/ Arduino on Windows'.  Will this lead to problems later with port assignment?  I've tried using different USB ports, but no joy.

Also, and this is probably a bigger problem, when I right click on Arduino Uno in Device Manager to 'Update Driver Software', and then click 'Browse my computer for driver software', I only get a driver called 'FTDI USB Drivers'.  The instructions online specifically state to not use this, and to use "ArduinoUNO.inf".  However this option is not showing up!

What to do?  If this is already gone into in some other board, I'd be very thankful for a pointer to that.

Manay thanks

Hound
« Last Edit: February 10, 2011, 08:11:29 pm by Hound » Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I believe that when you are selecting a driver you only navigate to the folder, so you are seeing not the FTDI driver, but rather folder containing the FTDI drivers.  Just navigate to the top level driver folder and it will find the driver file.
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I believe that when you are selecting a driver you only navigate to the folder, so you are seeing not the FTDI driver, but rather folder containing the FTDI drivers.  Just navigate to the top level driver folder and it will find the driver file.

Ok, I did that and now I'll see if it works.  Thanks. They other problem of the drivers appearing under 'Other Devices' rather than ubder Port '(USB and LPC)', wi;; this cause a problem?
Logged

Seattle, WA USA
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 551
Posts: 46265
Seattle, WA USA
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
Ok, I did that and now I'll see if it works.  Thanks. They other problem of the drivers appearing under 'Other Devices' rather than ubder Port '(USB and LPC)', wi;; this cause a problem?
When the drivers are installed properly, the device will move to the correct category.
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Excellent Thank you.
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: