Go Down

Topic: ATMEGA1284P error (Read 239 times) previous topic - next topic

manotroll



avrdude: Version 6.3, compiled on Jan 17 2017 at 12:00:53
         Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/
         Copyright (c) 2007-2014 Joerg Wunsch

         System wide configuration file is "C:\Users\manotroll\AppData\Local\Arduino15\packages\arduino\tools\avrdude\6.3.0-arduino9/etc/avrdude.conf"

         Using Port                    : COM3
         Using Programmer              : arduino
         Overriding Baud Rate          : 115200
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x83
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x83
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x83
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x83
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x83
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x83
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x83
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x83
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x83
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x83

avrdude done.  Thank you.

Problema ao carregar para a placa. Veja http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload para sugestões.

receive this message when trying to record anything on atmega1284P

no led flashes on the board this happened after making some recordings

DrAzzy

#1
Feb 17, 2018, 09:21 pm Last Edit: Feb 17, 2018, 09:22 pm by DrAzzy
What core are you using? (Should probably be using MCUdude's mightycore, he's done some great work, and will fix bugs in a timely manner )

Did you burn bootloader to the 1284p? You need to do that for serial uploads.

What clock source are you using? Internal 8mhz may not work with serial bootloader (or serial at all) - internal oscillator is not calibrated precisely enough to guarantee serial will work under all conditions.
ATtiny core for 841+1634+828 and x313/x4/x5/x61/x7/x8 series Board Manager:
http://drazzy.com/package_drazzy.com_index.json
ATtiny breakouts (some assembled), mosfets and awesome prototyping board in my store http://tindie.com/stores/DrAzzy

Go Up