Go Down

Topic: Error while uploading (Read 2252 times) previous topic - next topic

kawal

Hello,
Yesterday when i uploaded the sketch to my arduino uno it worked fine but when today i tried to upload the sketch i got this error

avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x51

What does that mean ?

abhi41

I'm having the same problem..  :smiley-slim:
this is the error I get when i try to upload the sketch...



avrdude: stk500_getparm(): (a) protocol error, expect=0x14, resp=0x41

avrdude: stk500_getparm(): (a) protocol error, expect=0x14, resp=0x41
avrdude: stk500_set_extended_parms(): protocol error, expect=0x14, resp=0x45
avrdude: stk500_initialize(): failed

kawal

Resolved
The problem was that i selected wrong serial COM port

abhi41

There is no problem with the com port.... I'm still unable to upload my sketches...  :(
I'm still a novice.. any help would be appreciated... :smiley-fat: 

kawal

See i unplugged the arduino cable and again plugged it in and checked which port it uses and then selected that com port no. in the arduino software and it worked.

abhi41

i tried that several times... no use... :(
Could there be a problem with my arduino board????

kawal

I dont know that if the problem is in your arduino or not
was there any other device attached to your pc alongwith arduino e.g ipod,etc
Because when i got this error i had my ipod attached to the pc and when i removed the ipod and again tried it worked.
I really dont know that it was because of that ipod but you can try this.

abhi41

Problem Solved!!!  XD
The problem was with my hardware...  :(
got the atmega8 controller changed... now everything is working fine..  :)

Go Up