Go Down

Topic: no such file or directory  (Read 432 times) previous topic - next topic

miladvd

When I tried to compile the example of ide this error came out :


Arduino: 1.8.7 (Windows 10), Board: "Arduino/Genuino Mega or Mega 2560, ATmega2560 (Mega 2560)"

C:\Program Files (x86)\Arduino\arduino-builder -dump-prefs -logger=machine -hardware C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware -hardware C:\Users\Asus\AppData\Local\Arduino15\packages -tools C:\Program Files (x86)\Arduino\tools-builder -tools C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -tools C:\Users\Asus\AppData\Local\Arduino15\packages -built-in-libraries C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries -libraries C:\Users\Asus\Documents\Arduino\libraries -fqbn=arduino:avr:mega:cpu=atmega2560 -vid-pid=0X2341_0X0042 -ide-version=10807 -build-path C:\Users\Asus\AppData\Local\Temp\arduino_build_881757 -warnings=none -build-cache C:\Users\Asus\AppData\Local\Temp\arduino_cache_41157 -prefs=build.warn_data_percentage=75 -prefs=runtime.tools.arduinoOTA.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.arduinoOTA-1.2.1.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avrdude.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avrdude-6.3.0-arduino14.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avr-gcc.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avr-gcc-5.4.0-atmel3.6.1-arduino2.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -verbose C:\Users\Asus\Documents\Arduino\sketch_oct19a\sketch_oct19a.ino
C:\Program Files (x86)\Arduino\arduino-builder -compile -logger=machine -hardware C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware -hardware C:\Users\Asus\AppData\Local\Arduino15\packages -tools C:\Program Files (x86)\Arduino\tools-builder -tools C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -tools C:\Users\Asus\AppData\Local\Arduino15\packages -built-in-libraries C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries -libraries C:\Users\Asus\Documents\Arduino\libraries -fqbn=arduino:avr:mega:cpu=atmega2560 -vid-pid=0X2341_0X0042 -ide-version=10807 -build-path C:\Users\Asus\AppData\Local\Temp\arduino_build_881757 -warnings=none -build-cache C:\Users\Asus\AppData\Local\Temp\arduino_cache_41157 -prefs=build.warn_data_percentage=75 -prefs=runtime.tools.arduinoOTA.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.arduinoOTA-1.2.1.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avrdude.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avrdude-6.3.0-arduino14.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avr-gcc.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avr-gcc-5.4.0-atmel3.6.1-arduino2.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -verbose C:\Users\Asus\Documents\Arduino\sketch_oct19a\sketch_oct19a.ino
Using board 'mega' from platform in folder: C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr
Using core 'arduino' from platform in folder: C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr
Detecting libraries used...
"C:\\Program Files (x86)\\Arduino\\hardware\\tools\\avr/bin/avr-g++" -c -g -Os -w -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics -Wno-error=narrowing -flto -w -x c++ -E -CC -mmcu=atmega2560 -DF_CPU=16000000L -DARDUINO=10807 -DARDUINO_AVR_MEGA2560 -DARDUINO_ARCH_AVR "-IC:\\Program Files (x86)\\Arduino\\hardware\\arduino\\avr\\cores\\arduino" "-IC:\\Program Files (x86)\\Arduino\\hardware\\arduino\\avr\\variants\\mega" "C:\\Users\\Asus\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_881757\\sketch\\sketch_oct19a.ino.cpp" -o nul
Error while detecting libraries included by C:\Users\Asus\AppData\Local\Temp\arduino_build_881757\sketch\sketch_oct19a.ino.cpp
Generating function prototypes...
"C:\\Program Files (x86)\\Arduino\\hardware\\tools\\avr/bin/avr-g++" -c -g -Os -w -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics -Wno-error=narrowing -flto -w -x c++ -E -CC -mmcu=atmega2560 -DF_CPU=16000000L -DARDUINO=10807 -DARDUINO_AVR_MEGA2560 -DARDUINO_ARCH_AVR "-IC:\\Program Files (x86)\\Arduino\\hardware\\arduino\\avr\\cores\\arduino" "-IC:\\Program Files (x86)\\Arduino\\hardware\\arduino\\avr\\variants\\mega" "C:\\Users\\Asus\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_881757\\sketch\\sketch_oct19a.ino.cpp" -o "C:\\Users\\Asus\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_881757\\preproc\\ctags_target_for_gcc_minus_e.cpp"
avr-g++: error: device-specs/specs-atmega2560: No such file or directory

exit status 1
Error compiling for board Arduino/Genuino Mega or Mega 2560.

Englishscone

Hello! Unless you have a code you don't want to lose, I would recommend deleting the IDE and reinstalling it. I would make sure to also delete all references to arduino on your computer. I would hope a re-install could fix this problem.

Hope this helps!

-Englishscones

Fireman_Greekn

Have you resolved that problem???
If you do, pleaseeeee tell how it works!!
I have the same problem with my arduino uno!!
Please help me!!! Thank you so much!!

Go Up