Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Mega 2560 upload fail, solution for 1 case  (Read 576 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
italy
Offline Offline
Full Member
***
Karma: 3
Posts: 223
Muuuuu
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I have noticed a very strange mega 2560 behavior and I want to ask if someone else has experienced the same. If I try to upload this code on arduino uno it will works perfectly

Code:
void setup() {
  Serial.begin(9600);
}

void loop() {
  Serial.println("ahhhh!!!");
}

When I try to put the same on an arduino mega 2560 the  uploading process will never end, it crash!
Now try to remove the 3 !!!, the code will become
Code:
Serial.println("ahhhh");
and the uploading will be successfully accomplished.
So, I don't know if it's only with my board but I get the conclusion my mega cannot accept string containing 3 (or more) character of exclamation point!!!  smiley-eek
« Last Edit: April 15, 2011, 04:15:47 am by cantore » Logged

Global Moderator
Dallas
Offline Offline
Shannon Member
*****
Karma: 200
Posts: 12782
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset


You have been bitten by the "unsearchable bug".

It's a bug in the 2560 bootloader.  I believe a fix is available.
Logged

Portugal
Offline Offline
Edison Member
*
Karma: 37
Posts: 1549
Pretending you know everything then you will learn nothing.
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Read this post
http://arduino.cc/forum/index.php/topic,56926.0.html

It is a confirmed bug

you must upgrade the firmware

Logged

Debian,Mint,Ubuntu
Arduino Mega 2560
Arduino Nano
Arduino Duemilanove
MAC OS Montain Lion
Raspberry PI Model B


Pages: [1]   Go Up
Jump to: