Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Can't upload sketch on Uno  (Read 579 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

compiles blink fine, but when upload to I/O board i get:
Binary sketch size: 1108 bytes (of a 14336 byte maximum)


avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x51


this is on vista 64 bit

its getting power and the LED which is connected to pin 13 is blinking
The driver looks ok, when I go to Tools-serial ports it points to port3
And the board is not hooked to nothing except the USB

Thank you
Logged

Global Moderator
Dallas
Offline Offline
Shannon Member
*****
Karma: 200
Posts: 12773
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Close the Arduino IDE.  Disconnect the board.  Start the Arduino IDE.  Which serial ports are listed under the Tools menu?
Logged

Global Moderator
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 474
Posts: 18696
Lua rocks!
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Did you install the device drivers?
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hello
windows vista automatically installed the device drivers via the web.
and what do you meen by "Close the Arduino IDE"?
and there is onely one port listed under the Tools menu
that is port3

Thank you.
Logged

Global Moderator
Dallas
Offline Offline
Shannon Member
*****
Karma: 200
Posts: 12773
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

windows vista automatically installed the device drivers via the web.

It is very unlikely Windows installed the correct driver.  Step #4...

http://www.arduino.cc/en/Guide/Windows
http://www.arduino.cc/en/Guide/Windows#toc4

Quote
and what do you meen by "Close the Arduino IDE"?

If the IDE is running, click the [X] in the upper-right corner to close it.

Quote
and there is onely one port listed under the Tools menu that is port3

The driver is not installed.
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

it works
Thank you for your time
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: