Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Uploading to a standalone through an arduino  (Read 787 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
0
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 2
Posts: 96
There are two ways to write error-free programs; only the third one works.
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I've got a standalone hooked up, and hooked it up according to this link:
http://arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoToBreadboard
or this picture:

and I was wondering why I keep getting this message:
Code:
Problem uploading to board.
avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x51
I have no chip in the duemilanove, I've got the right one selected from the menu, along with the right port. I've tried uploading with the internal as well as an external timer. (see link)
Any ideas? I'm stumped.  smiley-confuse
Logged

"#define QUESTION ((bb) || !(bb))  - Shakespeare."

Global Moderator
Dallas
Offline Offline
Shannon Member
*****
Karma: 209
Posts: 13015
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset


You will need to reset the target just before starting an upload.  You can either try using the auto-reset from the Arduino or add a pushbutton with a pull-up resistor and perform a manual-reset.
Logged

0
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 2
Posts: 96
There are two ways to write error-free programs; only the third one works.
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

wow, I had never uploaded on any of the older boards without auto-reset! I guess I'm spoiled.  smiley-lol  Thanks!
Logged

"#define QUESTION ((bb) || !(bb))  - Shakespeare."

Pages: [1]   Go Up
Jump to: