Go Down

Topic: Arduino Uno: "not in sync" when trying to upload sketch (Read 841 times) previous topic - next topic


Hi there,
I've been using an Arduino Duemilanove since I started with Arduino. Now I've bought a Uno and have some trouble getting it to work. When uploading a sample sketch to Duemilanove it works with no problem. When uploading a sample sketch to the uno, the rx/tx lights begin to flicker and then the Arduino IDE says:
avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0xf9
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

(Even tough the programmer must be doing something because RX/TX flickers)
It makes no difference when changing from /dev/tty.usbmodem1a21 to /dev/cu.usbmodem1a21. What am I doing wrong?
I'm using Mac OS X 10.6.6 and Arduino IDE 0022.


have you selected uno from the boards menu?

http://www.uk-pcb.co.uk - My UK Based PCB Fab & Assembly Company
Design work undertaken
SMD & Thru-Hole assembly


Urgh I thought it was the same setting, looked into that menu like 20 times and didnt see top entry was separate.
Thanks now it works  :smiley-eek:


I have the same problem, with the UNO selected, the COM selection is in gray, as if not available under windows 7, any idea?  The TX/RX LEDs never flash, it's as if the PC has no clue there is something in the USB port...  Help!

Go Up

Please enter a valid email to subscribe

Confirm your email address

We need to confirm your email address.
To complete the subscription, please click the link in the email we just sent you.

Thank you for subscribing!

via Egeo 16
Torino, 10131