Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Having trouble install driver for Google ADK demo board on WinXP  (Read 1152 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi,

I am trying to install driver for the Google ADK demo board that I got from Google IO. When I connect the device to my computer (Windows XP professional), my computer can see a "FT232R USB UART" device. But I stuck at this step - I cannot use the Found New Hardware Wizard, even if I installed arduino software(0022) and have the Arduino MEGA 2560.inf under the drivers folder.

From Google's site(http://developer.android.com/guide/topics/usb/adk.html), it does not say how to install the driver. But it suggests that the device is a Arduino Mega 2560.

So, I tried to follow the instructions on arduino's site(http://arduino.cc/en/Guide/Windows), I stuck at step 4. My computer's device manager cannot see anything on COM1.

Anyone has experience on installing the driver for this board? Thanks in advance!
« Last Edit: May 27, 2011, 09:47:44 pm by ashura » Logged

Lancashire, UK
Offline Offline
Edison Member
*
Karma: 8
Posts: 1992
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

See if this helps.......

http://forums.techguy.org/windows-xp/235959-cannot-find-file-specified-during.html
Logged


Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Thanks for the tip. My "RunOnce" regkey is in the Reg table. But I deleted it and created it again.

This time windows xp recognized the device as "USB Serial port", and I can install the driver! 

But here comes the new problem, the "Hardware Update Wizard" now says "Cannot Start this Hardware" --- "this device cannot start. [Code 10].

Not sure what I should do. I have tried to uninstall and install the driver a couple of times, and also pressed the reset button on the board. So far, no luck. I will keep trying.
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I got it figured out. The right driver for Google ADK demo board should be [arduino folder]\drivers\FTDI USB Drivers\FTDIBUS.INF. Not the one under the drivers folder (Arduino MEGA 2560.inf).

After installing the FTDIBUS.INF, the board works great on my Win XP.
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: