Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Cant upload to board  (Read 958 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 25
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

When I try to uplaod to board I get the following error


avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x51



Also when my board is plugged in the power light shows on but the "L" light doesnt light up when reset is pressed. Is this something to do with the bootloader?
« Last Edit: July 06, 2011, 08:41:41 am by acrossell » Logged

Manchester (England England)
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 637
Posts: 34599
Solder is electric glue
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Have you followed all the advice here:-
http://arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 25
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Yeah Ive gone through that it hasn't helped.
Logged

Manchester (England England)
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 637
Posts: 34599
Solder is electric glue
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Well that does cover most things. That sort of error is normal if you have selected the wrong board from the tools menu.
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 25
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I have always used the arduino uno setting and am doing so now (have checked) I have also uninstalled and reinstalled drivers.
Logged

Left Coast, CA (USA)
Online Online
Brattain Member
*****
Karma: 361
Posts: 17303
Measurement changes behavior
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Run a loop back test (search the forum for details) to confirm that your PC to arduino USB serial channel is functioning or not. That error means the PC and arduino board are not communicating.

Lefty
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 25
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Thanks lefty, I have tried the loop back and it seems to work although the values returned appear to be the corresponding ascii values to whatever i put in.

Where would you suggest I go from here?
Logged

Left Coast, CA (USA)
Online Online
Brattain Member
*****
Karma: 361
Posts: 17303
Measurement changes behavior
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
although the values returned appear to be the corresponding ascii values to whatever i put in.

Not sure what that means? During a loop back test, if using the serial monitor, if you type and send the letter A you should see the letter A printed back in the serial monitors receive window. Anything else implys a problem of some kind.


Lefty
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 25
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

on closer inspection its chucking out random characters on some keys and nothing on others. I have connected the reset pin to earth and pins 1 and 2 to each other. I could only find one vague ref to the loop back test, i'm assuming this is correct.


Im guessing this is a general error rather than a specific one. Do you think burning the loader onto the chip again or replacing the chip would help?
« Last Edit: July 06, 2011, 07:20:55 pm by acrossell » Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 7
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

i have the same problem (although my 'L' LED does blink) where did u find the loop back test
thanks
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 7
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

dont worry iv resolved the problem my self
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: