Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Bootloader won't burn on 328p  (Read 640 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Cairns, Australia
Offline Offline
Sr. Member
****
Karma: 2
Posts: 285
Arduino??
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

OK, so I have a blank ATMega328-PU in an Arduino duemilanove board, trying to burn the bootloader is per this config:
http://arduino.cc/en/uploads/Tutorial/arduinoisp.png

I am using arduino 0022, on Windows 7 using both duemilanove boards. I have the board and com ports set correct, all my wiring is right, however I get:

avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x15

I tried adding 3 330 ohm resistors in parralel between the 5V and reset pin on the programmer arduino, and it then gives me this error instead:

avrdude: Expected signature for ATMEGA328P is 1E 95 0F
         Double check chip, or use -F to override this check.

Not really sure where to go from here, though I have 10 ATMega328-PU's I need to burn ASAP, and this isn't helping smiley-sad

Is there something different in burning ATMega328-PU's instead of 328p-PU's?

EDIT: Nevermind, I found this thread and it seems to have worked: http://arduino.cc/forum/index.php?topic=58670.0

Thanks
« Last Edit: August 19, 2011, 06:10:35 am by Things » Logged

0
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 1
Posts: 81
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I am not sure but please try this,

Change

atmega328.build.mcu=atmega328p

to

atmega328.build.mcu=atmega328

in boards.txt
Logged

0
Offline Offline
Full Member
***
Karma: 1
Posts: 142
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

i'm no expert...but i was having this same problem..switched to the old 018 build...and now it's fine for some reason...
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: