Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Motor shield voltage  (Read 410 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I have a motor shield on an Arduino UNO and when I activate the program the motors do not run properly. They are 9volt motors and only re cieving 5.6 volts. I have 9volts supplied to the external power on the shield and the jumper remuvedfrom the power pins. Is there a way to get 9volts out for each of the motors.
Logged

Global Moderator
Boston area, metrowest
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 538
Posts: 27088
Author of "Arduino for Teens". Available for Design & Build services. Now with Unlimited Eagle board sizes!
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Where is the 9V coming from - a square battery?
If you are not seeing 9V, the battery is either drained, or the motors take too much current.
Logged

Designing & building electrical circuits for over 25 years. Check out the ATMega1284P based Bobuino and other '328P & '1284P creations & offerings at  www.crossroadsfencing.com/BobuinoRev17.
Arduino for Teens available at Amazon.com.

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

9volt power supply the voltage at the external power conecter on the shield remains at 9volts, motor 1 2 3 &4 drops to 5.6 when the motor is activated.
Logged

Global Moderator
Boston area, metrowest
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 538
Posts: 27088
Author of "Arduino for Teens". Available for Design & Build services. Now with Unlimited Eagle board sizes!
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Got a spec on the motor?
Logged

Designing & building electrical circuits for over 25 years. Check out the ATMega1284P based Bobuino and other '328P & '1284P creations & offerings at  www.crossroadsfencing.com/BobuinoRev17.
Arduino for Teens available at Amazon.com.

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

No no spec on the motors thought the shield would take care of the curent problem. Guess I need to run them with  relays.
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: