Go Down

Topic: firmatavb + pwm not woriking? (Read 780 times) previous topic - next topic

saluto

Hi all,
I'm trying to use the ArduinoFirmataVB in a Microsoft Visual Basic 2010 project together with the Arduino Uno. After setting the baud rate to 57600 I get the digital on/of to work. However, I can not get the pwm function to work.

Anyone know how to solve this?


madlan

I'm using VB 2010 with an Uno too. Although I can't get anything to work!
The firmata_test.exe works great with the standardfirmata scetch uploaded but no luck with FirmataVB.
Did you change anything within the dll's?

jstamour802

bump...

same problem here. Tried both arduino 0022 and 1.0, with all the firmata versions for each.. no PWM functionality.

Anyone got this to work properly?? =(
'
-J


Emailguy

I have the same setup.

Arduino Uno
Arduino 1.0
Visual Studio 2010
FirmataVB

First off, make sure to add the components to your toolbox.

I'm trying the ArduinoFirmataVBExtended sample project.

I can get both digital output and PWM to work, but not at the same time.

If I download the StandardFirmata sketch to the Uno I can get digital outputs to work.

If I download analogFirmata to the Uno I can use PWM only.

So it seems the the DigitalPincontrol.dll works if you load StandardFirmata on the Uno and AnalogPincontrol.dll works if you load analogFirmata on the Uno.

If anyone can figure out how to use both controls with the same sketch downloaded the the Uno I would be very happy.

jstamour802

BUMP!!

Still cannot find any support for this..

Go Up