Pages: 1 [2]   Go Down
Author Topic: analogRead with Potentiometer / Watt  (Read 897 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Manchester (England England)
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 637
Posts: 34581
Solder is electric glue
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

ARef should have a capacitor across it. It should not be connected to +5V.
Logged

Pittsburgh, PA, USA
Offline Offline
Faraday Member
**
Karma: 98
Posts: 4816
I learn a bit every time I visit the forum.
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
Posted on: November 12, 2011, 05:33:35 PM
Posted by: Frank Burns
Insert Quote
ok, i tested the poti in on a fresh breadboard and it works.
on the new breadboard the ARef is conn. to +5V. maybe
thats the different.
now i will test the poti in the complete circuit of the PCB
(this time with conn. ARef).

i will report if it DONT work. otherwise thanks for help :-)

Quote
Posted on: November 13, 2011, 05:21:57 AM
Posted by: Frank Burns
Insert Quote
ok, it works.....

the only thing i done is to connect ARef with +5V.

somewhere i read that without a connection to ARef
the Atmega uses a 1.1V Ref.Voltage.
Maybe this is why my poti smokes if i use it with 5V.

plz read my post nr. #4.

iam on a breadboard where ARef was not connected

Do you know what you have or are you changing things and not saying until later?
Logged

I find it harder to express logic in English than in Code.
Sometimes an example says more than many times as many words.

Pages: 1 [2]   Go Up
Jump to: