Go Down

Topic: Arduino "1" software problem with programing a ATtiny85 (Read 960 times) previous topic - next topic

balam

I trying to program a  ATtyny85 using a Arduino  board
with  arduino IDE version 1  and gives compile errors,  (  OUTPUT  is not declare )

after trying few solutions I decided to  download arduino .22
and  give a try,  and it works.  if you guys have an idea of how to fix this issue is very welcome


links to  program a  attiny85

http://hlt.media.mit.edu/?p=1229


http://provideyourown.com/2011/arduino-program-attiny/

Onions

I wrote some cores for the ATtiny85, designed specifically to work in the beta IDE. Give it a go and tell me if they work. :D
http://arduino.cc/forum/index.php/topic,79190.0.html

Onions.
My website: http://www.harryrabbit.co.uk/electronics/home.html Up and running now! (Feel free to look round!) :D

balam

thank Anions

i just try your cores  and did not compile  Here is the error


LIGHSENSOR_at86.cpp:1:21: error: Arduino.h: No such file or directory
LIGHSENSOR_at86.cpp: In function 'void setup()':
LIGHSENSOR_at86.pde:-1: error: 'OUTPUT' was not declared in this scope
LIGHSENSOR_at86.pde:-1: error: 'pinMode' was not declared in this scope
LIGHSENSOR_at86.cpp: In function 'void loop()':
LIGHSENSOR_at86.pde:-1: error: 'analogRead' was not declared in this scope
LIGHSENSOR_at86.pde:-1: error: 'LOW' was not declared in this scope
LIGHSENSOR_at86.pde:-1: error: 'digitalWrite' was not declared in this scope
LIGHSENSOR_at86.pde:-1: error: 'HIGH' was not declared in this scope
LIGHSENSOR_at86.pde:-1: error: 'digitalWrite' was not declared in this scope

Onions

:( I'll try and fix that. Thanks for the feedback!
My website: http://www.harryrabbit.co.uk/electronics/home.html Up and running now! (Feel free to look round!) :D

balam

awesome
let me know when is ready and I will tested
more than happy to help.

Onions

Quote
using a Arduino  board with  arduino IDE version 1


Wait, by version 1, do you mean the Non-beta version 0001, or the beta version 1.0? The cores will not (should not) work with the non-beta version.

Onions.
My website: http://www.harryrabbit.co.uk/electronics/home.html Up and running now! (Feel free to look round!) :D

balam

I thinks is finaly

http://arduino.cc/en/Main/ReleaseNotes

Onions

I'd be suprised if it worked, but I've chucked together a ~3500 line core file. I will carry on working, but it could work...

Onions.
My website: http://www.harryrabbit.co.uk/electronics/home.html Up and running now! (Feel free to look round!) :D

balam

will try it soon
keep me update if you have new compiles

balam

I had the same issues with V1
trying to find a  direct programmer came across with  fabisp  from Mit
from there I got a link to   this new tutorial

http://hlt.media.mit.edu/?p=1695

hope it helps



Onions

If the code fails to compile with every ATtiny core, it could be that you set the core up wrongly? Simply extract the .zip file into the hardware file in the arduino file, then open up the IDE. If that's what you've done, then I'm out of iteas... :(

Onions.
My website: http://www.harryrabbit.co.uk/electronics/home.html Up and running now! (Feel free to look round!) :D

balam

Hi Onions
this what I have done in the past with arduino .22 and it works
and I did the same with  arduino v.1

unzip file
move to hardware folder inside  arduino folder (  path on  preferences on arduino software)
fireup  arduino software
etc. etc. etc.

perhaps the problem may be in serialsoftware on arduino software
the attiny85 runs at 1xhrz
I think that arduino serialsoftware likes minimun 5xhrz.


Go Up