Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Auto reset doesn't work on Duemilanove  (Read 580 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 9
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hey, I just got an arduino from ebay http://www.ebay.com/itm/Arduino-ATmega328-Infrared-IR-LCD1602-DIY-Starter-Kit-6-/270793091739?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0c86aa9b this one to be exact. And the auto-reset on this thing doesn't work. How can I fix this. Whenever i try to upload anything to it I have to wait till the RX led flashes then reset, otherwise i get an error that looks like this.
Code:
avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
Logged

Massachusetts, USA
Offline Offline
Tesla Member
***
Karma: 201
Posts: 8669
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Might be a bad capacitor coupling the serial chip to the reset line.  Might be a short between Reset and +5 but that would cause the power to short out when you push the reset button.  I'm going with bad capacitor.

Doesn't look quite the same as a real Arduino.  Looks like the "Made in Italy" in the corner near the USB connector is missing and some of the silkscreen is a bit different.  Probably a clone.
Logged

Send Bitcoin tips to: 1L3CTDoTgrXNA5WyF77uWqt4gUdye9mezN
Send Litecoin tips to : LVtpaq6JgJAZwvnVq3ftVeHafWkcpmuR1e

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 9
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Yea It's probably a clone. Which capacitor should i check?
Logged

Massachusetts, USA
Offline Offline
Tesla Member
***
Karma: 201
Posts: 8669
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Check that the auto-reset pads (just behind the USB connector) are jumpered.  Follow the traces from those pads to find the capacitor.
Logged

Send Bitcoin tips to: 1L3CTDoTgrXNA5WyF77uWqt4gUdye9mezN
Send Litecoin tips to : LVtpaq6JgJAZwvnVq3ftVeHafWkcpmuR1e

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 9
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Yes, reset thing is bridged, but I can't follow the trace, it goes under a chip and then I lose it.
Logged

Massachusetts, USA
Offline Offline
Tesla Member
***
Karma: 201
Posts: 8669
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

http://arduino.cc/en/uploads/Main/arduino-duemilanove-schematic.pdf

The capacitor in question is C13.  From the board layout that's the bottom device in the vertical row of surface mount devices that includes three LEDs.
Logged

Send Bitcoin tips to: 1L3CTDoTgrXNA5WyF77uWqt4gUdye9mezN
Send Litecoin tips to : LVtpaq6JgJAZwvnVq3ftVeHafWkcpmuR1e

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 9
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I checked the C13 cap with a multimeter, it seems ok.
Logged

0
Offline Offline
Tesla Member
***
Karma: 141
Posts: 9470
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Just as a check, do you have anything (beyond the USB cord) connected to the arduino when you have the reset issue? If you do, disconnect all the stuff and see if it resets. Also, do you have the proper arduino selected in the IDE?
Logged

Consider the daffodil. And while you're doing that, I'll be over here, looking through your stuff.   smiley-cool

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 9
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Yes, the proper arduino is selected and everything is disconnected.
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: