Go Down

Topic: Sketches Not Uploading To Mega (Read 4092 times) previous topic - next topic

Dante12129

Well apparently i was mislead into thinking that Arduino had a great community to get help from.

smeezekitty


Well apparently i was mislead into thinking that Arduino had a great community to get help from.

First of all, lose the attitude.
Did it ever work? If so what were you doing when it stopped working?
Avoid throwing electronics out as you or someone else might need them for parts or use.
Solid state rectifiers are the only REAL rectifiers.
Resistors for LEDS!

Dante12129

It was runninthe example for the PING sensor.

smeezekitty


It was runninthe example for the PING sensor.

What was connected and how?
Please try the loop back test that is stickyed to the top of this board.
Avoid throwing electronics out as you or someone else might need them for parts or use.
Solid state rectifiers are the only REAL rectifiers.
Resistors for LEDS!

Dante12129

It was connected like in the tutorial. The loopback test works fine and everything is echoed.

EDIT: Also, the LED stays solid whenever I have it powered on.

smeezekitty

Does pressing reset cause the lights to flash?
Is the MCU warm at all?
Avoid throwing electronics out as you or someone else might need them for parts or use.
Solid state rectifiers are the only REAL rectifiers.
Resistors for LEDS!

Dante12129

Pressing the reset button makes the led go off for a second and come back on. The MCU feels normal temperature.

smeezekitty

Play with the manual reset timings alittle. Sometimes it will eventually upload and then work like normal.
But at this point I am out of ideas.
Avoid throwing electronics out as you or someone else might need them for parts or use.
Solid state rectifiers are the only REAL rectifiers.
Resistors for LEDS!

ahmadzein

:'( ANYYY SOLUTION PLEASEEEE  :( :( :( :( :( :( :( :( :( HELPPP

am having this too with mega2650  on mac osx lion when trying any script

the RX led stay blinking every couple of seconds while timeouting !!  any idea !?!?!?

when i bought the mega 2650 i've installed the ATmega16U2 firmwork on it using dfu-programmer 0.5.4

it's displayed in the system report as :

Communication Device:

  Product ID:   0x0042
  Vendor ID:   0x2341
  Version:   0.01
  Serial Number:   
  Speed:   Up to 12 Mb/sec
  Manufacturer:   Arduino (www.arduino.cc)
  Location ID:   0xfd130000 / 5
  Current Available (mA):   500
  Current Required (mA):   100



Binary sketch size: 1602 bytes (of a 258048 byte maximum)
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer
avrdude: stk500v2_command(): failed miserably to execute command 0x10
avrdude: initialization failed, rc=-1
         Double check connections and try again, or use -F to override
         this check.

avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout

aefields

I went back to Arduino version 0022 and that solved the problem for me.  If you're using 1.0, try 0022 or 0023 and see if that works.

ahmadzein

am using 1.0 yeah, i tried 0022 still didn't work and give the save error thing:

same with the L led blink once when pressing upload:

Binary sketch size: 1584 bytes (of a 126976 byte maximum)
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding


and this is with shift knowing that the RX blink every couple of sec and the L led blinks once too it is not doing so in 1.0:

Binary sketch size: 1588 bytes (of a 258048 byte maximum)
/Applications/Arduino.app/Contents/Resources/Java/hardware/tools/avr/bin/avrdude -C/Applications/Arduino.app/Contents/Resources/Java/hardware/tools/avr/etc/avrdude.conf -v -v -v -v -patmega2560 -cstk500v2 -P/dev/cu.usbmodemfa141 -b115200 -D -Uflash:w:/var/folders/tw/pvysvp5j30nfl10nlwfxkjn40000gn/T/build5699690773042818558.tmp/Blink.cpp.hex:i

avrdude: Version 5.4-arduino, compiled on Oct  9 2007 at 11:20:31
         Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/

         System wide configuration file is "/Applications/Arduino.app/Contents/Resources/Java/hardware/tools/avr/etc/avrdude.conf"
         User configuration file is "/Users/ahmadzein/.avrduderc"
         User configuration file does not exist or is not a regular file, skipping

         Using Port            : /dev/cu.usbmodemfa141
         Using Programmer      : stk500v2
         Overriding Baud Rate  : 115200
avrdude: Send: . [1b] . [01] . [00] . [01] . [0e] . [01] . [14]
avrdude: ser_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: Send: . [1b] . [01] . [00] . [01] . [0e] . [01] . [14]
avrdude: ser_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: Send: . [1b] . [01] . [00] . [01] . [0e] . [01] . [14]
avrdude: ser_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: Send: . [1b] . [01] . [00] . [01] . [0e] . [01] . [14]


am downloading 0023 now to try it...  :smiley-sad-blue:

ahmadzein

nothing worked not even 0023....

Alberto Saez

Be sure your code hasn't any string with "!!!" inside

This is not a joke:
  http://code.google.com/p/arduino/issues/detail?id=797


Go Up