Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Go Down
Author Topic: Arduino web site very slow  (Read 9851 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Colorado
Offline Offline
Edison Member
*
Karma: 47
Posts: 1562
Reviving dead brain cells with Arduinos.
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Yeah, unlike some others, I don't see any DB connection failures, or at least, I have not seen one a quite some time.  I do see many connection problems though, where the browser just sits there, trying to connect to arduino.cc.  It doesn't matter when during the day, I notice it all the time, at the early morning (mountain time) before I leave for the office I would notice it.  at the office, different network, different computer, I still notice it.  When I get home in the evening till the wee hours of the morning, I notice the connection issues.

Like I said, it would work fine for a few minutes, maybe ten at the most, then suddenly start to slow down and stop ... about a minute or two later it would "wake up" again ...
Logged

Global Moderator
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 502
Posts: 19086
Lua rocks!
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Over the last two hours it has been almost impossible to read posts, or make replies. This isn't normal for web sites.

As for the Arduino forum web (service) providers:

http://idioms.thefreedictionary.com/give+the+boot
Logged


Leighton Buzzard, UK
Offline Offline
Edison Member
*
Karma: 21
Posts: 1339
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

just had another wobble about 10 minutes ago
got a very strange "oh god it's slow" screen
back again now (well obviously or I couldn't post!)
Logged

there are only 10 types of people
them that understands binary
and them that doesn't

Left Coast, CA (USA)
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 361
Posts: 17303
Measurement changes behavior
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I also had a blow up about 5 mins ago, hit save for my reply and got a server error of some kind. Probably my best response to a posting question in the history of the arduino forum, now it's all just a fuzzy memory. Such a loss to the world.  smiley-grin


Lefty
Logged

Leighton Buzzard, UK
Offline Offline
Edison Member
*
Karma: 21
Posts: 1339
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I also had a blow up about 5 mins ago, hit save for my reply and got a server error of some kind. Probably my best response to a posting question in the history of the arduino forum, now it's all just a fuzzy memory. Such a loss to the world.  smiley-grin


Lefty

ain't it always the way!
Logged

there are only 10 types of people
them that understands binary
and them that doesn't

Global Moderator
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 502
Posts: 19086
Lua rocks!
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Right, that does it.

I was typing in a lengthy reply (to "how to debug") and I noted as I was typing that the page appeared to not have completed loading, but "that's OK" I thought, whatever.

Before I hit "send" these days I usually do "select all/copy" just in case (which is quite often). But this time .... ggrrrrrr ... after about 3 minutes all my typing was replaced by a message "the server was reset" or some such thing, and everything I typed was lost. And this was BEFORE hitting send!

This is absolute crap.

I'm not typing in that message again, the hell with it.
Logged


"The old Europe"
Offline Offline
Edison Member
*
Karma: 1
Posts: 2005
Bootloaders suck!
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

And again a complete forum stand-still. Everything else on arduino.cc was still working.

Start: 06:35 UTC
End: 06:39 UTC
Logged

• Upload doesn't work? Do a loop-back test.
• There's absolutely NO excuse for not having an ISP!
• Your AVR needs a brain surgery? Use the online FUSE calculator.
My projects: RGB LED matrix, RGB LED ring, various ATtiny gadgets...
• Microsoft is not the answer. It is the question, and the answer is NO!

Colorado
Offline Offline
Edison Member
*
Karma: 47
Posts: 1562
Reviving dead brain cells with Arduinos.
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

And right now, 1:10pm Mountain Time, it's taking forever to even connect ... it has timed out once already.  I've tried it from two different networks, one here (my house) and another remote network on the East Coast ... same deal.
Logged

Global Moderator
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 502
Posts: 19086
Lua rocks!
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

OK, another major lag spike.

UTC time: Wednesday, 15 February 2012 at 8:45:53 AM

And this is what it looks like:

http://gammon.com.au/images/Arduino_Site_Slow.mov

Kinda boring.

This is worse than playing an MMO game!
« Last Edit: February 15, 2012, 03:46:45 am by Nick Gammon » Logged


Washington
Online Online
God Member
*****
Karma: 38
Posts: 805
Firefox & Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Website is acting up again.
It has loaded several blank pages and some pages take 30+ seconds to load intermittently.
Logged

Avoid throwing electronics out as you or someone else might need them for parts or use.
Solid state rectifiers are the only REAL rectifiers.
Resistors for LEDS!

"The old Europe"
Offline Offline
Edison Member
*
Karma: 1
Posts: 2005
Bootloaders suck!
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

March 13th, 2012 - 13:12:05 UTC

SMF database errors, Internel Server Errors ...
Logged

• Upload doesn't work? Do a loop-back test.
• There's absolutely NO excuse for not having an ISP!
• Your AVR needs a brain surgery? Use the online FUSE calculator.
My projects: RGB LED matrix, RGB LED ring, various ATtiny gadgets...
• Microsoft is not the answer. It is the question, and the answer is NO!

Global Moderator
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 502
Posts: 19086
Lua rocks!
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I'm finding it on the cusp a bit. Can work reasonably well most times. But I have got into the habit of saving everything I type before I hit Post, which I don't bother with on other forums.

It's slow, but not appallingly slow, most of the time.
Logged


Offline Offline
Edison Member
*
Karma: 21
Posts: 1419
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Seems that there's a problem with you statistics server. In the most cases where the site is taking very long to load, it is hanging in a connection to http://stats.arduino.cc/piwik/.
Calling this site directly you get an error for "too many connections" from your database.
Maybe it's a good idea to disable this kind of statistic grawling for some time, until this problem is fixed.
With best regards,
Mario.
Logged

Global Moderator
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 502
Posts: 19086
Lua rocks!
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

He's right. I just tried that link and it took something like 20 seconds for it to pop up a login screen. And personally I wouldn't mind if you disabled that stuff that pops up and notifies you of new posts. Those little windows disappear anyway before you have time to read more than one, and it must take up resources to do that.
Logged


Global Moderator
Dallas
Offline Offline
Shannon Member
*****
Karma: 210
Posts: 13036
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset


Nick, do you have "Show a popup when you receive new messages?" checked?  You can get to that option here... http://arduino.cc/forum/index.php?action=profile;u=36095;sa=pmprefs
Logged

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Go Up
Jump to: