Pages: [1]   Go Down
Author Topic: I blew up my arduino :/  (Read 1166 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 1
Go Climb
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

So ive been working on a school project integrating my mega 2560 with two motors that are run through a motor shield. I was using 1 12v battery to drive both the motors. I attached the same battery to the Vin port of Arduino to test my code. Some how i got a short and saw a spark, smoke etc. I can turn on the processors using power from the USB but not Vin or the DC jack. It also looks like a small chip (RUE 117-5) on the board now has a little bubble. Is there anything I can do to correct my blunder (remove chip and re-solder a new one) or am I S.O.L?

Thank you for you help.

P.S. Not sure if this was the right spot to post my question.

Logged

Global Moderator
Boston area, metrowest
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 443
Posts: 23834
Author of "Arduino for Teens". Available for Design & Build services. Now with Unlimited Eagle board sizes!
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Thats the 5V regulator. If you are careful you can remove & replace it.
Logged

Designing & building electrical circuits for over 25 years. Check out the ATMega1284P based Bobuino and other '328P & '1284P creations & offerings at  www.crossroadsfencing.com/BobuinoRev17.
Arduino for Teens available at Amazon.com.

Pages: [1]   Go Up
Jump to: