Pages: [1]   Go Down
Author Topic: NO USB Serial Port von Mac OSX 10.7.3  (Read 6952 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 2
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi,

i just try to put some software onto an Arduino Mega. I've connected USB and also tested with external power but it seems the USB->Serial connection isn't established. I can't see the serial port in the list - only the bluetooth related stuff from the system.

I'm using Arduino 1.0 (downloaded yesterday) - any idea what may go wrong? Tried rebooting but didn't help. Couldn't find anything helpful through google so far.

Thanks,
Frank

EDIT: Tried under Windows and works - so the board seems to be ok just there's no serial port on the Lion.
« Last Edit: February 23, 2012, 03:04:29 am by Helmi » Logged

Fort Lauderdale, FL
Offline Offline
Faraday Member
**
Karma: 71
Posts: 6144
Baldengineer
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Connect your Arduino and then:
Apple Menu -> About This Mac -> More Info...-> File -> Show System Report -> USB

Do you seen an Arduino there?

Where did you buy your Arduino from?
Logged

Capacitor Expert By Day, Enginerd by night.  ||  Personal Blog: www.baldengineer.com  || Electronics Tutorials for Beginners:  www.addohms.c

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

i am just getting back into my arduino after updating to 10.7.3 and i too am missing my com ports only bluetooth ones. im using seeduino mega

under system report > USB > does show FT232R USB UART

is it a driver problem?
Logged

0
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

SOLVED!!!!

go download a older version for mac osx like arduino 020 or something in the DMG file there is a ftdi install and enjoy.

oh yeah go in tools > serial port > and select ur usb port
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 1
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi!

I was having these problems too. I downloaded the drivers from here: http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm

Worked a charm for me smiley
Logged

Austria
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 1
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Downloading the driver from ftdichip.com (as per link above) solved the problem for me too. Thanks!
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I'm drawing the conclusion that mac 10.9.3 and an arduino nano v3 will simply not work.

closest thing to a solution is here - may work for others, not for me.

http://forum.arduino.cc/index.php?topic=198539.0

also  see http://forum.arduino.cc/index.php?topic=226370.0
http://forum.arduino.cc/index.php?topic=101052.15

« Last Edit: June 30, 2014, 02:50:05 pm by nanodust » Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: