Pages: [1]   Go Down
Author Topic: POP-BOT Inex upload trouble  (Read 547 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Netherlands
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 76
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi,

We're using a INEX POP-BOT (with Arduino POP-168 -> Board have to set on Arduino Mini).
And suddenly, after fine using, it don't upload. Arduino gives the mean error: avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 etc.

What happened?

The usb cable works fine, device manager gives no trouble, the POP-BOT itselfs works fine with the program that was upload at last. But it don't upload again.

Is there any manner to give a deep reset? Or have the pupils (we use them at school) faked the bootloader?

Anyone experience with this robot?

Gr.
Johan

Logged

Massachusetts, USA
Offline Offline
Tesla Member
***
Karma: 212
Posts: 8974
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Sometimes a sketch sends out so much serial data that the USB buffers get flooded.  To fix it:

1) Unplug the USB cable.
2) Hold down the Arduino Reset button.
3) Plug the USB cable back in.
4) Click on the upload button for the sketch.
5) When you see the "Binary sketch size:" message in the sketch window, release the Reset button.

If that fails, buy an ISP programmer like a USBtinyISP or USBasp.  That will allow you to re-write the bootloader and/or load sketches without a bootloader.
Logged

Send Bitcoin tips to: 1L3CTDoTgrXNA5WyF77uWqt4gUdye9mezN
Send Litecoin tips to : LVtpaq6JgJAZwvnVq3ftVeHafWkcpmuR1e

Netherlands
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 76
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Works!
Fine, thank you.

Gr.
Johan
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: