Pages: 1 [2]   Go Down
Author Topic: Servos, Motor Drivers and Outside Control Systems  (Read 2359 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
0
Offline Offline
Tesla Member
***
Karma: 147
Posts: 9741
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
And also for zoomkat's code, I am getting the error:
when I try to verify or upload despite it uploading without errors earlier today.

I copied the code I posted, pasted it into the 1.0 IDE and uploaded it to my arduino. The standard servo I have connected to pin 7 with an external power supply worked as expected. Your servos seem to be somewhat specialized digital servos, but I would think they would operate as a standard servo. You probably need to sort out the compiling error and recheck your wiring.
Logged

Consider the daffodil. And while you're doing that, I'll be over here, looking through your stuff.   smiley-cool

Global Moderator
UK
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 310
Posts: 26620
I don't think you connected the grounds, Dave.
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
Your servos seem to be somewhat specialized digital servos,
The link said "analog".

At this point, I'd be reaching for my scope probes, and putting a print in "setup()" at least, just to see I'm not getting repeated resets.
Logged

"Pete, it's a fool looks for logic in the chambers of the human heart." Ulysses Everett McGill.
Do not send technical questions via personal messaging - they will be ignored.

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 9
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

MOVEMENT!! I went with an analog output and just uploaded the fade program and put the data pin into the pin where the light would normally go and now it is working. Exact control is going to be a little hard this way but I should be able to make it work. Thanks to everyone for helping with the servo issue. While I was doing that I also found out how to work the motor drivers. The only things now is some sort of real time control with a keyboard or game controller. Anyone have any ideas or suggestions for that?
Logged

Global Moderator
UK
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 310
Posts: 26620
I don't think you connected the grounds, Dave.
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
I went with an analog output and just uploaded the fade program and put the data pin into the pin where the light would normally go and now it is working.
Are you saying you're using a PWM output ("analogWrite") to drive your servo?
Is it getting warm?
Logged

"Pete, it's a fool looks for logic in the chambers of the human heart." Ulysses Everett McGill.
Do not send technical questions via personal messaging - they will be ignored.

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 9
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Well I still have the outside power supply hooked up, I'm just using the pwm for the data pin. I haven't noticed any change in temperature but I'll keep a close eye on it if you think it might be a problem.
Logged

0
Offline Offline
Tesla Member
***
Karma: 147
Posts: 9741
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Quote
Are you saying you're using a PWM output ("analogWrite") to drive your servo? Is it getting warm?

You know, you would think they would learn to actually appropriately answer a technical question. No wonder so much stuff is screwed up.  smiley-sad
Logged

Consider the daffodil. And while you're doing that, I'll be over here, looking through your stuff.   smiley-cool

Pages: 1 [2]   Go Up
Jump to: