Arduino Forum

Using Arduino => Networking, Protocols, and Devices => Topic started by: JoeWright on Nov 13, 2013, 01:00 am

Title: Factory reset of HC-06
Post by: JoeWright on Nov 13, 2013, 01:00 am
Hi, is it possible to factory reset the HC-06?

I experimented with setting a baud rate > 115200 (AT+BAUDA 460800).  Turns out that wasn't the smartest move as now I can't connect to it and gibberish comes out.

Any help gratefully received.
Thanks, Joe
Title: Re: Factory reset of HC-06
Post by: int2str on Nov 13, 2013, 01:08 am
From here:
http://robopoly.epfl.ch/files/content/sites/robopoly/files/Tutoriels/bluetooth/hc-05-at_command_set.pdf

Quote
Way 2: Step 1: Connect PIN3
4 to the power supply PIN.
Step 2: Supp
ly power to
module (the PIN34 is also supplied with hi
gh level since the PIN
34 is connected with
power supply PIN). Then
the module will enter to AT mo
dule. But at this time, the baud
rate is 38400. In this way, us
er should change the baud ra
te at the AT mode, if they
forget the communication baud rate.
Title: Re: Factory reset of HC-06
Post by: JoeWright on Nov 13, 2013, 01:34 am
Thanks but I think that's only for the HC-05.  The HC-06 doesn't seem to have the same AT-mode function.
Title: Re: Factory reset of HC-06
Post by: int2str on Nov 13, 2013, 01:38 am
In that case, try:
Quote
KEY: PIN26, for master abandons memory.
Title: Re: Factory reset of HC-06
Post by: JoeWright on Nov 13, 2013, 01:58 am
Sorry, I should have said, I tried it - didn't work.  It did clear up an issue I was having at one point with the computer and BT talking to each other but hasn't done anything for resetting the baud and allowing me to send AT commands.
Title: Re: Factory reset of HC-06
Post by: pito on Nov 13, 2013, 12:47 pm
Download the HC-06 datasheet and read carefully ho to set it. The HC-05 and HC-06 firmwares differ in the way AT settings are done..
Title: Re: Factory reset of HC-06
Post by: JoeWright on Nov 14, 2013, 01:22 am
Yeah, the problem with the 06 is that you need to connect at the right baud rate to do the AT commands.  I did this and then set a baud rate too high (with reference to your reply on the other thread).
Title: Re: Factory reset of HC-06
Post by: Carneiro on Apr 16, 2014, 07:49 pm
Hi, Joe.

Have you had any luck on that? I just did the same mistake and set the baud rate too high. The board now can't communicate (in fact, at 115200 there were already too many errors, but I managed to change the rate to a higher...). If only the AT commands through serial are available, I think I bricked the module...  :smiley-red:

Thanks,

Márcio.
Title: Re: Factory reset of HC-06
Post by: Nick_Pyner on Apr 17, 2014, 04:52 am

Hi, is it possible to factory reset the HC-06?

I experimented with setting a baud rate > 115200 (AT+BAUDA 460800). 


I don't think there is a reset per se

I understood the command for 115200 is AT+BAUD8. The HC-06 runs fine at that rate and maybe you have just sent a dodgey command. Maybe you can still return with AT+BAUD4.
Title: Re: Factory reset of HC-06
Post by: harithota20 on Nov 14, 2014, 11:47 am
The same problem i am also facing, i have given command AT+BAUDA to set it at 460800 after that,  i could not able to bring it back to 115200. Tried with different serial monitor programs, but no use.
Let me know if there is any way to reset the HC-06.
Title: Re: Factory reset of HC-06
Post by: Dkstraub on Sep 13, 2015, 06:52 am
Any solution?
Title: Re: Factory reset of HC-06
Post by: vanquoc12b4 on May 30, 2018, 03:38 pm
Hi, I had follow this tutorial and problem fixed: https://youtu.be/VveS1MhYYMk